Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigastevaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet
Apropå drömmar så är vaniljbullarna drömgoda. SOLSKENSBULLAR aka VANILJBULLAR. effektivt ca 2 timmar (låt degen jäsa i lung och ro, sakta, så får du saftigare bullarSvårighetsgrad
Ljuvligt saftiga och goda vaniljbullar med hemma gjord vaniljkräm. Mitt recept på vaniljkräm är väldigt enkel att följa för dem som aldrig kokat vaniljkräm själva, och efter att ni provat det här receptet så kommer ni aldrig gå tillbaka till butik köpt kräm
Även en matsked vaniljsocker… Dom blev fantastiskt saftiga med rejäl smak av vanilj även från degen. Av en halvliter degvätska blir det tre plåtar så jag gjorde en plåt med mandelmassa och nötfyllning och två plåtar vaniljbullar
Vaniljbullar Följ grundreceptet ovan, men byt ut fyllningen till. Tips för extra saftiga kanelbullar För att få saftiga bullar använd så lite mjöl som möjligt
Några kallar dom solskensbullar, andra vaniljbullar och någon sockerbulle, som jag gör. Saftiga och fluffig med massor av vaniljkräm som bara smälter i munnen