Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Plocka upp vaniljstängerna. 1 dl vatten2 liter krusbär2 st vaniljstänger1 kanelstång3 msk rom8 dl syltsocker1. Tillsätt vanilj och socker, koka upp och koka ytterligare 10-15 minuter utan lock. 2 st vaniljstänger. 3 msk rom
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörk rom. Nu kan jag även konstatera att det är jättegott med rom i marmelad
Ta av grytan från plattan och skumma väl, blanda i romen och därefter Atamon. Blanda bärmassan, vaniljen och syltsockret i en gryta och koka i 5 minuter. 1 tsk äkta vaniljpulver. 5 dl ljus rom (eller Bacardi's vita rom
Varm Vit Choklad med Vanilj, Karamellsås och Rom. Värm mjölken tillsammans med kanel och vanilj. Fast eftersom det var väldigt synd om mig så åkte det även ner lite rom i chokladen
Tillsätt vanilj och blåbär. Tillsätt rom och tänd på med en tändsticka eller tändare. När det har slutat att brinna är det dags att servera dem med lite vaniljglass
Klassikern – cannelé de Bourdeaux – görs med vanilj och rom. Blanda mjölk, fröna från vaniljstången och smöret i en kastrull och koka upp under omrörning
Till serveras en romdoftande körsbärskompott och en ultralen kaffeglass. Dessutom tog liksom kaffemoussen och kaffeglassen ut varandra samtidigt som vaniljpannacottan inte kom till sin rätt bredvid kaffebavaroisen
Jag väljer att kalla den "karlsundsrullen" alltså en Budapestrulle i ny personlig tappning, en hasselnötsmaräng med touch av vanilj som jag fyllde med grädde och inlagda körsbär jag dekorerade denna med ljus och choklad som gav den sista perfekta touchen