Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Dela plommonen i mindre bitar och koka de i vattnet tillsammans med vaniljen tills de faller isär. 3 plommon. 1 krm vaniljpulver. 3 plommon. 1 krm vaniljpulver
Vid en inventering av kylskåpets fruktinnehåll så hittade jag 8 fina plommon. 440 g plommon (urkärnade och delade). 1 krm vaniljpulver (Bourbon vaniljpulver ekologiskt). 440 g plommon (urkärnade och delade). 1 krm vaniljpulver (Bourbon vaniljpulver ekologiskt)
Har du tillgång till plommon, så säger jag bara. Den var faktiskt värd mecket och klafset med att flå och kärna ur plommonen - som klamrade sig fast vid kärnan som om det gällde livet
Koka upp plommon, socker, citron och snittad vaniljstång i en tjockbottnad gryta. Gjorde lite mumsig plommonmarmelad med hackad mandel häromdagen, blev mycket gott, men man kan utan problem minska mängden mandel till hälften
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörk rom. Nu har mina plommon börjat mogna och eftersom jag är en riktig marmeladmänniska, så ville jag naturligtvis koka marmelad av plommonen
Vi har som sagt mycket plommon så det fick bli lite god marmelad. 6 små burkar 1100 gram plommon 4 dl syltsocker 1,5 tsk vaniljpulver Halvera och kärna ur plommen. 1100 gram plommon. 1,5 tsk vaniljpulver