Efter ytterligare en stunds lek gick jag bort till dem med varsin citron och vaniljminimuffins och den smakade extra bra för dessa två skogsbarn som hunnit med att både gräva ner och gömma kottar i jorden och påbörjat bygget av en koja
Idag bjuder jag på lite klassiska vanilj och plommonmuffins. Plommon kan funka året runt men tycker ändå att plommon och vanilj tillsammans har lite julsmak i sig
Tillsätt äggen och vaniljen och vispa tills allt är blandat. De här kakorna var enkla att göra och det är en så smart idé att göra dem i en minimuffinsplåt tycker jag
Fortsatt att vispa medan du tillsatter kruddorna, vaniljen, sirapen och saltet. Hall ut smeten i smorpappers inlindad kakform (eller i muffins eller minimuffins formar for mindre storlek)
Jag gjorde dem som minimuffins men går givetvis att göra som en stor kaka om man nu vill det. Kakan100 g smör2 st ägg0,75 dl valfri sötning (rekommenderar sötströ eller xylitol)0,25 tsk vaniljpulver2 tsk bakpulver2 dl mandelmjöl2 tsk fiberhuskToppingen100 g mandelspån50 g smör2 msk fibersirap gold (använd den genomskinliga om känslig för gluten)1 krm salt2 msk grädde. Kakan100 g smör2 st ägg0,75 dl valfri sötning (rekommenderar sötströ eller xylitol)0,25 tsk vaniljpulver2 tsk bakpulver2 dl mandelmjöl2 tsk fiberhuskToppingen100 g mandelspån50 g smör2 msk fibersirap gold (använd den genomskinliga om känslig för gluten)1 krm salt2 msk grädde. Sätt ugnen på 150 grader (varmluft)Smält smöret och vispa ihop det med ägg, sötning, vanilj och bakpulver tills lite fluffigt. 0,25 tsk vaniljpulver. 0,25 tsk vaniljpulver
Sikta samman vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver och vanilj. Smöra en minimuffinsform NOGA. Kakan 3/4 cup - 1 msk vetemjöl1 msk majsstärkelse1 tsk bakpulver1/4 tsk salt2 msk mjölk4 msk smör1/2 tsk vaniljpulver4 stora ägg,3/4 cup strösocker1 tsk vinäger Fyllning½ cup smör i rumstemperatur½ cup shortening, rumstempererat1 tsk vaniljsocker ¼ tsk salt3 cup florsocker1 (7 oz. ) paket hallon Jell-O2 cup kokande vatten1 dl hallonsylt 2 cup kokos2 - 3msk majsstärkelseEgentligen är Zinger avlånga med eftersom jag inte har någon sådan bakform gjorde jag mina Zingers i en minimuffinsform istället. Mixa samman smör, shortening, vanilj och salt i en skål och vispa på mellanhastigheten i ca 3 minuter tills allt är blandat och alla klumpar är borta. 1/2 tsk vaniljpulver. 1 tsk vaniljsocker
Slutresultatet blev inte mindre än 45 minimuffins. 1 tsk vanilj. 1 tsk vanilj. Dymmelonsdagen. Dymmelonsdagen har fått sitt namn från en medeltida sed där man virade tyg kring kyrkklockornas kläppar så de inte skulle låta så högt under veckan innan påsk
Muffinsen toppar jag med vispad grädde, som gärna får vara smaksatt med en gnutta vanilj. Sin goda smak får dessa små söta minimuffins från sockerfri sylt (jag använder jordgubbsylt)
Häll i mjölken och vaniljen helt i slutet. Det här blir inte en så stor smet, använde mellanstora och mini muffinsformar och då fick jag ca 8 st minimuffins och 5 st mellanstora. 1/2 tsk vaniljpulver. //Matilda ca 8 st minimuffins och. 1/2 tsk vaniljpulver