Den smakar som glass en varm sommar och de består av en del vaniljkräm, en del hallonmousse och en del hallonkompott som man blandar ihop i en härlig symbios
- Äkta vanilj. Chokladmousse med hallon- och gräddtopping. Hallontopping. Jag har ett stoooort chokladsug idag, och resultatet blev en rik, söt och krämig chokladmousse
Saftiga och mjuka vanilj och mandelbottnar, varvas med syrlig och fräsch limemousse, len och fluffig hallongrädde och avslutas med en söt "whipped cream cheese frosting"
Blanda ihop kesella, vitchoklad, vanilj, gelatinpulver och stevia. Cheesecaken blev lagom söt, krämig och med ett fluffigt lager av vit chokladmousse på toppen
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt. Hallon- och blåbärsmoussetårta på chokladkakebotten. Passera hallonen genom en sil och låt det svalna en stund
Använd gärna hallon- eller jordgubbsjuice och stänk lite över bottnarna för extra saftighet. Skölj och hacka rabarbern i små slantar, låt detta och syltsockret koka ihop tills rabarbern blivit simmig och mjuk, samt tillsätt slutligen vaniljen och låt svalna
Denna tårtan är lite annorlunda än de andra denna var med glutenfri chokladbotten fylld med hallonmousse och vanilj/citronmousse täckt med marängsmörkräm och sockerpasta till gästerna med gluten och nötallergi
Och jag velade, fram och tillbaka, gång på gång, om det skulle vara en vanilj- eller chokladtårta. Eftersom jag fyller år i början av juli så fick jag alltid gräddtårta med jordgubbar på min dag (lillebror fyller i slutet och han fick samma variant, men med hallon)
GA_googleAddAttr("Tag", "vanilj"). Hallon, blåbär eller kanske röda vinbär. Citronmousse. Jag kommer kanske t o m lossa lakrtiskakan helt innan jag lagt på moussen nästa gång – allt för att det ska bli lättare att skära och en snyggare kaka