½ liter rosévin. ½ kg skalade vindruvor. Låt grytan stå i ugnen 10 min på 180 grader, ta ut den och strö muskot och timjan över, rör runt och häll över vin och konjak. Lägg på vindruvorna och grädda ytterligare 10 min eller tills fåglarna känns möra
Tills vinäger och smaka av med salt och peppar. Vid en närmare titt så såg jag att det var färsk vaktel, något som jag aldrig har ätit, än mindre tillagat
Fasanen smakar som vaktel, en lite mindre mör viltsmakande kyckling. Jag gjorde en väldigt enkel och god sky till fågeln där jag tog 1 dl av stekskyn och reducerade med 1 dl rött fruktigt vin
Urbenad vaktel (förutom vingbenen som fick sitta kvar). Vi serverade vaktlarna på stekta brödskivor tillsammans med en sås på stekskyn ovan, schalottenlök, vin, buljong och grädde
När det finns så mycket annat som t ex anka, gås, pärlhöna och vaktel. 1/2 dl rött vin. 1 msk balsamvinäger. Efter 20 minuters stekning tillsätts vin, vinäger, kycklingfond och ca 1 dl vatten. 1/2 dl rött vin. 1 msk balsamvinäger
an chun - vaktel. Marinera i sichuanpepparsalt, fem kryddor, socker, soja och vin. 2 msk shaoxing risvin. 1, Halvera och skölj varje vaktel, om det är någon som är väldigt stor så skär en djup skåra mitt i bröstmuskeln på varje vaktelhalva. Vänd varje vaktelhalva i vetemjöl, skaka bort överflödigt mjöl och fritera 2-3 halvor i taget tills de blivit knaprigt gyllenbruna. 2 msk shaoxing risvin
Koka upp ca 2-3 dl vin med höns/kött/grönsaks buljong ,gärna med lite kalvfond. 3 dl vin. Hacka upp rotfrukter i cm-stora bitar och stoppa vaktlarna med dem
rådjur, hjort, hare, kanin, rapphöns, fasan och vaktel. Upphetsningen beror helt enkelt på att hertig Wu kvällen innan beslutat sig för att, med ett par dagars varsel, ge en viktig middag till ära för en av sina fränder, som oväntat återvänt efter sju år borta i väster, där han varit guvernör över en avlägsen provins