Vaktel vin recept

Bräserade Vaktlar (kycklingbröst) med vindruvor

Bräserade Vaktlar (kycklingbröst) med vindruvor

½ liter rosévin. ½ kg skalade vindruvor. Låt grytan stå i ugnen 10 min på 180 grader, ta ut den och strö muskot och timjan över, rör runt och häll över vin och konjak. Lägg på vindruvorna och grädda ytterligare 10 min eller tills fåglarna känns möra
Vaktel med honungsbräserad endivesallad

Vaktel med honungsbräserad endivesallad

Tills vinäger och smaka av med salt och peppar. Vid en närmare titt så såg jag att det var färsk vaktel, något som jag aldrig har ätit, än mindre tillagat

Då har man tillagat fasan!

Fasanen smakar som vaktel, en lite mindre mör viltsmakande kyckling. Jag gjorde en väldigt enkel och god sky till fågeln där jag tog 1 dl av stekskyn och reducerade med 1 dl rött fruktigt vin
Vaktel fylld med anklever

Vaktel fylld med anklever

Urbenad vaktel (förutom vingbenen som fick sitta kvar). Vi serverade vaktlarna på stekta brödskivor tillsammans med en sås på stekskyn ovan, schalottenlök, vin, buljong och grädde
Vaktlar

Vaktlar

När det finns så mycket annat som t ex anka, gås, pärlhöna och vaktel. 1/2 dl rött vin. 1 msk balsamvinäger. Efter 20 minuters stekning tillsätts vin, vinäger, kycklingfond och ca 1 dl vatten. 1/2 dl rött vin. 1 msk balsamvinäger
Vaktel med hallonsås

Vaktel med hallonsås

Häll i hallonen, vinet och fond. Låt det koka samman tills vakteln är klar. 1/2 dl Marsalavin. Små späda fåglar och söta bär
Friterade vaktlar med sichuanpepparsalt

Friterade vaktlar med sichuanpepparsalt

an chun - vaktel. Marinera i sichuanpepparsalt, fem kryddor, socker, soja och vin. 2 msk shaoxing risvin. 1, Halvera och skölj varje vaktel, om det är någon som är väldigt stor så skär en djup skåra mitt i bröstmuskeln på varje vaktelhalva. Vänd varje vaktelhalva i vetemjöl, skaka bort överflödigt mjöl och fritera 2-3 halvor i taget tills de blivit knaprigt gyllenbruna. 2 msk shaoxing risvin

Vaktel i ugn

Koka upp ca 2-3 dl vin med höns/kött/grönsaks buljong ,gärna med lite kalvfond. 3 dl vin. Hacka upp rotfrukter i cm-stora bitar och stoppa vaktlarna med dem

Kinesiskt kök 3

rådjur, hjort, hare, kanin, rapphöns, fasan och vaktel. Upphetsningen beror helt enkelt på att hertig Wu kvällen innan beslutat sig för att, med ett par dagars varsel, ge en viktig middag till ära för en av sina fränder, som oväntat återvänt efter sju år borta i väster, där han varit guvernör över en avlägsen provins

Kajsas Vinlåda till Fågel

Kyckling, tupp, anka, vildand, ripa, rapphöna, vaktel, tjäder och kalkon. Hur kul är det inte med nya mat- och vintips