Jag plockade bort porter och ersatte med julmust… Jädrans så bra och så gott det blev. The post Kryddburkens vörtbröd med julmust appeared first on Kryddburken
Tillsätt resterande vätska, sirap, vörtmix, russin, salt och mjölet lite i taget. flaska julmust. Smält smöret i en kastrull, häll i porter och julmust, låt det bli fingervarmt 37°. vörtmix - 90 g
Hacka russin och blanda ner ihop med yoghurt, sirap, vörtmix och salt. 1 flaska julmust eller mörkt öl (à 33 cl). 90 g vörtmix. 1 flaska julmust eller mörkt öl ( 33 cl). 90 g vörtmix
Och Hammars julmust är min favorit. Hammars julmust finns både som light och ”vanlig” och båda är lika klassiskt goda – perfekt om man, som jag, vill kunna bjuda diabetiker på en riktigt god must till julmiddagen
Blanda vatten, julmust och vörtmix. I degvätskan slammade jag upp vörtmixen. Jag är egentligen inte sådär jätteförtjust i vörtbröd, men när jag var i snabbköpet och handlade middagsmaten impulsköpte jag påse vörtmix från Santa Maria (ja ja, inte äkta vara, jag vet) och en 33cl flaska julmust. Jag tog ett vanligt grundrecept på surdegsbröd som detta och bytte ut 33cl av vattnet till julmust. 330g julmust. 1 påse vörtmix. 330g julmust. 1 påse vörtmix
Tillsätt resterande vätska, sirap, vörtmix, russin, salt och mjölet lite i taget. 1 flaska julmust, 33 cl. 1 påse vörtmix, 90 g. Smält smöret i en kastrull, häll i porter och julmust, låt det bli fingervarmt, 37 grader. 1 flaska julmust,. 1 påse vörtmix,
3 1/2 dl julmust eller vatten går lika bra. 90 g ”vörtmix” – (finns på kryddhyllan i en påse). 3 1/2 dl julmust eller vatten går lika bra. 90 g ”vörtmix” – (finns på kryddhyllan i en påse)
Tillsätt vörtmix, sirap och mjöl lite i taget. ½ påse vörtmix. 5 dl julmust. ½ påse vörtmix (45 g). Värm smör och julmust till 37 grader och häll blandningen över jästen och rör om noga så den löser sig helt. 5 dl julmust