Vårsparris recept

Vårsparris med höstsås (och så lite kyckling)

Vårsparris med höstsås (och så lite kyckling)

Till 2 portioner. 2 kycklingbitar (lår, bröst eller liknnande)1 knippe grön sparris5 – 10 cm purjolök1,5 – 2 dl trattkantareller2 dl grädde2 msk smör1 – 2 msk olivolja1 msk svartvinbärsgelé2 msk Noilly Prat1 tsk buljongpulver2 nypor curry2 nypor paprikasvartpeppartimjansalt
Sparrissoppa

Sparrissoppa

Underbar vårsparris med dessa vackra och goda knoppar. Till middag igår lagade vi en heeelt fantastisk god sparrissoppa

Sparrissoppa

Frossa i fin vårsparris med en underbar sparrissoppa, och du lär aldrig titta åt burksoppa igen. 6 portioner, 40 minuter 1 gul lök smör 2 dl torrt vitt vin 1 kg vit sparris 8 dl grönsaks- eller hönsbuljong 3 dl valfri grädde salt nymalen svartpeppar 1 knippe grön sparris fin olivolja riven muskotnöt Skala och hacka löken

Helgrillad majskyckling med baconlindad sparris

En hel kyckling i en hel söndagsmåltid, komplett med vårsparris och allt. I det nyaste numret av tidningen Hallen så bjuder Hellbergs på en härlig, grillad majskyckling med citronsmör, potatispuré, baconlindad sparris och rostad vitlökscreme
L'Ébauchoir

L'Ébauchoir

Jag åt kaninrillette till förrätt, kyckling med vårsparris till varmrätt och vi delade på en fruksallad med passionskräm smaksatt med lite rom till efterrätt

Dragonkryddad vårsparris

 Skala sparrisen med en potatisskalare genom att hålla stången i ett grepp med tummen och pekfingret och låt den vila mot armen

Vårsparris med mandelcrème

 Smula ner brödet i en skål och häll över vatten och vinäger. Skålla och skala mandlarna. Hacka dem grovt och sila bort småfnaset genom en trådsil

Vårsparris som sås och tillbehör

 Skär av sparrisknopparna och koka dem i lättsaltat vatten någon minut. Ta upp och lägg åt sidan.  Skär resten av stjälkarna i mindre bitar men kassera den nedre, träiga delen
F/L

F/L

Inlindad i lardo och grillad, samt i sällskap utav ett knippe Tysk vårsparris med lime, koriander och citrongräs

Gravad, halstrad lax i ljuvlig sås

 Skär ett tunt korssnitt i tomaterna och skålla dem i kokande vatten en kort stund. Skala dem, ta bort kärnorna och hacka köttet
Start knipsar jag sparrisen!

Start knipsar jag sparrisen!

Kombinationen av sparris och parmesan är klassiker, och oavsett slungad i flingsalt och smör eller med en dijon- och vitlöksvinägrett, så kommer du önska mer, och mer och mer… Så när du väl vågar köpa ditt första knippe vårsparris så har du här ett bra tips att ta med dig in i nästa spännande säsong

Vårsparris med smörzabaione

Skär bort sparrisarnas nedre del om de är träiga. Skölj och koka i lättsaltat vatten cirka 5 minuter, de ska fortfarande vara lite krispiga