Frossa i fin vårsparris med en underbar sparrissoppa, och du lär aldrig titta åt burksoppa igen. 6 portioner, 40 minuter 1 gul lök smör 2 dl torrt vitt vin 1 kg vit sparris 8 dl grönsaks- eller hönsbuljong 3 dl valfri grädde salt nymalen svartpeppar 1 knippe grön sparris fin olivolja riven muskotnöt Skala och hacka löken
En hel kyckling i en hel söndagsmåltid, komplett med vårsparris och allt. I det nyaste numret av tidningen Hallen så bjuder Hellbergs på en härlig, grillad majskyckling med citronsmör, potatispuré, baconlindad sparris och rostad vitlökscreme
Jag åt kaninrillette till förrätt, kyckling med vårsparris till varmrätt och vi delade på en fruksallad med passionskräm smaksatt med lite rom till efterrätt
Skär av sparrisknopparna och koka dem i lättsaltat vatten någon minut. Ta upp och lägg åt sidan. Skär resten av stjälkarna i mindre bitar men kassera den nedre, träiga delen
Kombinationen av sparris och parmesan är klassiker, och oavsett slungad i flingsalt och smör eller med en dijon- och vitlöksvinägrett, så kommer du önska mer, och mer och mer… Så när du väl vågar köpa ditt första knippe vårsparris så har du här ett bra tips att ta med dig in i nästa spännande säsong