Servera med ris, soya och sweetchilisås. Stek de vårrullar som ska ätas i lite olja tills de får färg. Finhacka vitlök, ingefära, chili och den gula löken
Serveras med ris och japansk soja. Hemmagjorda vårrullar är faktiskt riktigt gott. Fritera i en fritös eller stek några vårrullar i taget i några dl matolja i en stekpanna
Vegetariskavårrullar. Vi åt samma hemma, med ris och alldeles för mycket mörk mushroom soja. Kommer ni ihåg dom där svampiga vårrullarna man fick i skolan
4 Vårrullar 4 port ris, gärna jasminris 280 g böngroddar 1 rödlök ca 300 g morötter 75 g sockerärtor 2 tsk vitvinsvinäger 2 1/2 msk olja salt och peppar ca 400 g kycklingfärs 2 msk japansk soja 270 g filodeg bakplåtspapper 1 msk sesamfrön Sötsur dippsås 1 lime 1 dl hoisinsås 1/2 tsk sambal oelek 1 tsk japansk soja 1 msk sesamfrön Till servering 100 g råkostsallad Lägg till i inköpslistan
Ta ett rispapper i taget och lägg färsen på tvären, vik in kanterna och rulla dem smala och långa. Serveras med ris och sötsur sås (soya eller jordnötssås går bra)
Servera med Sötsursås och om du vill även ris. Att göra vårrullar är inte alls svårt att göra. Det som tar tid är att skära grönsakerna och att göra fyllningen/fyllningarna
Servera med kokt ris, soja och sweetchilisås. En liten komisk sak är att det inte var allt för länge sedan som jag insåg att det faktiskt heter våRrullar
Servera med ris och sweet chilisås. Tillsätt sedan risvinäger, socker, salt och vatten. 1risvinäger. 1rapsoljaVårrullar1. Ta ut från ugnen, vänd på vårrullarna, pensla med mer olja och baka i ytterligare 10-15 min, tills vårrullarna blir gyllene och frasiga