Färska vårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat. Tillsätt sojasås, fisksås och limesaft och låt allt puttra ca
Vietnamesiska vårrullar passar bra till förrätt, på buffén eller som en liten kvällsrätt. 2 msk limesaft. 1 pressad lime. 2 msk limesaft. 1 pressad lime
4 Vårrullar 4 port ris, gärna jasminris 280 g böngroddar 1 rödlök ca 300 g morötter 75 g sockerärtor 2 tsk vitvinsvinäger 2 1/2 msk olja salt och peppar ca 400 g kycklingfärs 2 msk japansk soja 270 g filodeg bakplåtspapper 1 msk sesamfrön Sötsur dippsås 1 lime 1 dl hoisinsås 1/2 tsk sambal oelek 1 tsk japansk soja 1 msk sesamfrön Till servering 100 g råkostsallad Lägg till i inköpslistan
Servera de frasiga vårrullarna med grönsaker & en dippsås, här med sweet chilisås, soja, färsk riven ingefära, pressad vitlök, pressad lime & apelsinjuice