Grilla lök är fantastiskt gott och enkelt, passa på under våren och sommaren då det går hitta både färsk röd och gul lök och den vanliga vårlöken både närodlad och med bra kvalité
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss
Ännu en frittata från mitt kök – denna gång med ramslök, kokt potatis, vårlök och parmesan. Kall kokt överbliven potatis steks med ramslök, vårlök och kryddor i olivolja
Sagt och gjort, här är mina heta räkor med sotad blomkål och vårlök. Ingredienser, 4 personerTid cirka 40 minuter600 gram svenska färska eller frysta räkor (köp aldrig scampi eller andra importerade räkor)1 blomkålshuvud2 knipplök eller 4 vårlökar1 vitlökklyfta1/2 grön färsk chili av valfri styrka1/2 dl olivolja1 dl HP Sauce1 tsk torkad chili peperonciniHavssalt med hickorysmakValfritt ris ex parboiled kokat med dillEn kruka persiljaGör så här. * Skala räkorna* Koka riset* Skär blomkålen i knippen genom att skära av stammen inifrån och dela i små buketter* Skär vårlöken i avlånga stänger (skölj efteråt) och hacka den gröna delen i små strimlor* Skär vitlök och grön chili i små bitar* Värm en panna till riktigt het* Sota blomkålen så den blir riktigt svart och bränd runt om (bränn utan fett i pannan)* Häll på ca 1 msk HP Sauce och 1 msk olivolja, strimla över torkad chili & salt* Lägg ett lock på och låt stå en stund* Värm upp en ny panna till hög värme, lägg i olivolja och fräs chili och vitlök en minut* Lägg i räkorna samt den vita delen av vårlöken och fräs dem ca 3 minuter* Häll på resten av HP Saucen och blanda med blomkålsfräset* Lägg upp med ris och klipp över färsk persiljaTÄVLING. 2 knipplök eller 4 vårlökar
Rör ner tomater och vårlök i vitlökssmöret, krydda med lite mer chili. Karides Güvec 12 stora Räkor 100 gr Smör 2 fint hackade Vitlöksklyftor 10 stora Cocktailtomater 2 dl strimlad Vårlök 1 dl smulad Fårost Havssalt Chiliflingor Salta räkorna runtom och låt dem ligga och dra åt sig en timme