) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över till huvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
En av mina absoluta favoriter när det kommer till pajer är Västerbottenpaj. Glutenfri västerbottenpaj(6-8 st). 1 dl västerbottenost. Ca 2-3 dl riven Västerbottenost. Glutenfri västerbottenpaj(6-8 st). 1 dl västerbottenost
Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar. 1ca 2-3 dl riven västerbottenost. 11 förp smördeg/ smördegsplattor, ca 400 g ca 300 g kantareller smör (att steka i) 1,5 dl grädde 2 ägg ca 2-3 dl riven västerbottenost salt och peppar en näve ruccolaKavla ut smördegsplattorna och rulla upp degkanter runt om
Blanda ihop creme fraichen, äggen och västerbottenosten i en skål. Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
225 g västerbottenost. 1. Sätt ugnen på 225°. Kör smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör hastigt ihop till smulig deg