Igår hade vi en jättetrevlig kräftskiva på vår takterass för min mans arbetskollegor och då hade vi förutom kräftor och bröd den här goda västerbottenpajen
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Men till min stora glädje hittade jag ett recept på en pajdegsfri västerbottenpaj. Skär baconskivorna i strimlor och stek i rikligt med smör tillsammans med kantareller och purjolök
Ja, paj hör verkligen tillkräftskivan och kan så klart serveras i en oändligt uppsjö av olika smaker och innehåll, men det klassiska till kräftorna är ju ändå en god västerbottenpaj
Pajen åt vi till middag med räkor och romsås, men den passar även perfekt tillkräftskivan. Nu räckte det till både en svampbruschetta och en västerbottenpaj med kantareller
En av många ostpajer hittar du här, västerbottenpaj med rödlökschutney,. Vi har lagt märke till att det råder en febril receptjakt till kräftskivor här på bloggen, så vi tänkte att de kunde sitta fint med några olika tips som kanske kan komma till nytta i dessa tider