En påse riven Västerbottenost. Mitt tredje tips inför kräftskivan är Västerbottenpaj i miniformat. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad
På resterna av osten gjorde jag livsfarliga små knyten i smördeg som jag blivit tipsad om. Vi var på kräftskiva igår hos fina vännerna i Nora och jag hade som uppgift att göra en västerbottenpaj
Ja, paj hör verkligen till kräftskivan och kan så klart serveras i en oändligt uppsjö av olika smaker och innehåll, men det klassiska till kräftorna är ju ändå en god västerbottenpaj
Häll äggstaningen i pajskalet och strö över riven ost och de stekta kantarellerna. 1200 g västerbottensost. 200 g västerbottensost 2 st ägg 2 dl grädde salt svart peppar 2 dl kantareller (valfritt) 2 msk smör Skriv utGör så här
Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet. 4 dl riven lagrad ost, t ex Svecia eller Västerbottensost. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 4 dl riven lagrad ost, t ex Svecia eller Västerbottensost 3 ägg 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde ½ tsk salt 1 krm chilipulver
Kanske lite underskattad, för alltså, det är ju i princip bara ost. Och hur man man inte gilla ost. Om ni kanske tänker att det är lite tråkigt med bara en ostpaj så har jag ett tips, experimentera med tillbehör