Hacka ihop rumsvarmt smör med mjölet och tillsätt äggula, vatten och olivolja, snabbt i matberedare. Västerbotten- och kantarellpajPajdeg100 g smör1 äggula2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl2 msk kallt vatten1 msk olivoljaGör så här. Västerbottenpaj med kantareller 100 g smör
Räkor, tryffelaioli, bröd och en västerbottenpaj, en komplett och fantastisk middag. Västerbottenpaj. Lägg allt i en bunke - 1 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl tryffelolja (jag har en olivolja med tryffelsmak), 1 tsk dijonsenap, 2 msk citronsaft, salt och peppar
Strö tomater, oliver och timjan över köttet, och bjud Västerbottenpaj till. Rör samman olivoljan till lag 2 med citronsaft, citronskal och vitlök. 1 dl olivolja
Västerbottenpaj är ju en klassiker, men vid ett "knytis" för ett tag sedan minimerade jag antalet "ostpajer" på bordet genom att istället ta med en tomatpaj och en potatispaj
En riktigt klassiker är ju så klart Västerbottenpajen, lite gott bröd och en god sallad till. ca 2 msk olivolja. Ringla över olivolja och ställ tillbaka in i ugnen på ytterligare 20 minuter. ca 2 msk olivolja
Västerbottenpaj med gyllene kantareller, Fröknäcke och Mandelsmör. Denna härligt krämiga brietårta med cocktailtomater, len olivolja, färsk basilika och persilja var det premiär för vid årets kräftskiva och den gjorde succé