Kläm gärna fast bakplåtspapper i botten av formen så blir pajen lättare att ta bort sedan. Västerbottenpaj med eller utan s, västerbottensostpaj med eller utan s - alltså hur är det egentligen om allt ska vara rätt och riktigt
Nej, det var inte ett dugg roligare, eller lättare för den delen, att väckas av väckarklockan idag än det var igår och det kommer garanterat inte vara ett dugg lättare eller roligare imorgon kan jag lova
Den här pajen med smak av Västerbottenost är lättgjord, blir mycket god och uppskattad och passar utmärkt såväl till kräftor som till påsk eller för sig själv
Igår hade vi en jättetrevlig kräftskiva på vår takterass för min mans arbetskollegor och då hade vi förutom kräftor och bröd den här goda västerbottenpajen
Pajen gör du lätt till en LCHF-variant genom att använda en LCHF-pajdeg, se recept här på bloggen. Oavsett så tänkte jag bjuda er på en riktigt klassiker, nämligen västerbottenpaj
Lägg gärna bakplåtspapper i botten så kan du lättare flytta pajen från formen. Konsistensen var fastare och mer som jag antar att västerbottenpaj "ska" vara
Nyp ihop white mix med smör, tillsätt kesella lätt och arbeta snabbt ihop till en deg. Västerbottenpaj Pajskal2,5 dl Sempers white mix75 g smör3/4 dl kesella lättFyllning3 ägg2 dl mjölk1 dl grädde0,5 tsk salt1 krm peppar150 g riven västerbottenostSätt ugnen på 200 grader. 3/4 dl kesella lätt