Riv osten och blanda den med ägg och kesella till en slät smet. 2,5 dl kesella. 2,5 dl kesella. I stället för att ha en stor paj så kan det vara trevligt att göra små portionspajer
Nyp ihop white mix med smör, tillsätt kesella lätt och arbeta snabbt ihop till en deg. Västerbottenpaj Pajskal2,5 dl Sempers white mix75 g smör3/4 dl kesella lättFyllning3 ägg2 dl mjölk1 dl grädde0,5 tsk salt1 krm peppar150 g riven västerbottenostSätt ugnen på 200 grader. 3/4 dl kesella lätt
Västerbottenpaj med kantareller. Populära inlägg. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä
) Börja med att göra smördegen8 portionerBlanda alla ingredienserKnåda till en slät bulleLåt stå minst 30 min i kylenKantarellfyllning (för västerbottenostfyllning, endast västerbottenost ca 150-200 g)4 små tarteletter300 g kantareller½ paket strimlat bacon1 klyfta skivad vitlök½ kruka grovt hackad bladpersilja1 dl lagrad ostÄggstanning8 små tarteletter3 dl grädde200 g kesella4 äggGör kantrellen så här. Sätt ugnen på 200 graderFräs bacon och vitlök tillsammansLägg i kanatrellerna och persiljan och låt det fräsa medSalta och papprarStäll åt sidanKlä pajformarna med smördegenVispa ägg, grädde och kesella i en bunke Lägg i fyllningen i botten på pajen (för västerbottenpaj, fyll med västerbottenost)Strö över osten Slå sist i äggstanningenGrädda i ca 25 min för småpajerna, något längre om du gör en stor
Höstpaj, eller västerbottenpaj med renskav som den egentligen heter, är ett recept som vann en pajtävling i tidningen Land för många år sedan, och har sparats av min mor som nu tyckte att jag skulle skriva om denna goda höstiga paj