Västerbottenpaj kesella recept

Små västerbottenpajer

Små västerbottenpajer

Riv osten och blanda den med ägg och kesella till en slät smet. 2,5 dl kesella. 2,5 dl kesella. I stället för att ha en stor paj så kan det vara trevligt att göra små portionspajer
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Vill man absolut göra en magrare paj kan en del av smöret bytas ut mot kesella, men bäst resultat blir det med det gamla hederliga smöret i pajdegen
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj med kesella,. Blanda i kesellan och arbeta snabbt ihop till en deg. Västerbottenpaj,. Västerbottenpaj lätt,
Västerbottenpaj med bacon

Västerbottenpaj med bacon

Vispa ihop ägg, kesella, grädde och kryddor. Bakade en västerbottenpaj. En västerbottenpaj är en klassiker till kräftskivan
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Nyp ihop white mix med smör, tillsätt kesella lätt och arbeta snabbt ihop till en deg. Västerbottenpaj Pajskal2,5 dl Sempers white mix75 g smör3/4 dl kesella lättFyllning3 ägg2 dl mjölk1 dl grädde0,5 tsk salt1 krm peppar150 g riven västerbottenostSätt ugnen på 200 grader. 3/4 dl kesella lätt
JENNYS GLUTENFRIA VÄSTERBOTTENPAJ

JENNYS GLUTENFRIA VÄSTERBOTTENPAJ

Den här goda glutenfria västerbottenpajen hade Adams kollega Jenny med sig på förra årets kräftskiva hemma hos oss
Färska bär med granola och kesella vanilj

Färska bär med granola och kesella vanilj

Västerbottenpaj med kantareller. Populära inlägg. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä
Ostpaj med lagrad prästost

Ostpaj med lagrad prästost

Istället för västerbottenpaj gjorde jag en ostpaj med lagrad prästost. Vispa ihop ägg, kesella, grädde och kryddor
Glutenfripajdeg med ägg

Glutenfripajdeg med ägg

Västerbottenpaj. Annars gör vi alltid med kesella eller olja. kesellan är fortfarande min favorit men det är alltid roligt att prova på något nytt

Filippas släktkalas 2017

På menyn idag stod bröd, smör och ost, kassler och potatissallad, Västerbottenpaj, ost- och skinkpaj, köttfärspaj och blandad sallad
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Vispa ihop ägg, kesella, grädde och kryddor. En västerbottenpaj är aldrig fel till en kräftskiva. 250g kesella. 4 ägg 250g kesella

Små västerbottenpajer

, Vispa ihop ägg, mjölk, kesella och västerbotteost i en bunke. 1 dl Kesella. Slå på ugnen, 200 grader. , Pensla degarken med oljan

Ta med minipajer till kalaset

) Börja med att göra smördegen8 portionerBlanda alla ingredienserKnåda till en slät bulleLåt stå minst 30 min i kylenKantarellfyllning (för västerbottenostfyllning, endast västerbottenost ca 150-200 g)4 små tarteletter300 g kantareller½ paket strimlat bacon1 klyfta skivad vitlök½ kruka grovt hackad bladpersilja1 dl lagrad ostÄggstanning8 små tarteletter3 dl grädde200 g kesella4 äggGör kantrellen så här. Sätt ugnen på 200 graderFräs bacon och vitlök tillsammansLägg i kanatrellerna och persiljan och låt det fräsa medSalta och papprarStäll åt sidanKlä pajformarna med smördegenVispa ägg, grädde och kesella i en bunke Lägg i fyllningen i botten på pajen (för västerbottenpaj, fyll med västerbottenost)Strö över osten Slå sist i äggstanningenGrädda i ca 25 min för småpajerna, något längre om du gör en stor

Höstpaj

Höstpaj, eller västerbottenpaj med renskav som den egentligen heter, är ett recept som vann en pajtävling i tidningen Land för många år sedan, och har sparats av min mor som nu tyckte att jag skulle skriva om denna goda höstiga paj