Västerbottenpaj dinkelmjöl recept

Jättegod västerbottenpaj med kantareller

Jättegod västerbottenpaj med kantareller

Jag valde att göra pajskalet på häften dinkelmjöl och hälften vetemjöl och det blev gott och mättande och passade bra ihop med osten och kantarellerna
Kantarell och västerbottenpaj

Kantarell och västerbottenpaj

2 dl dinkelmjöl Saltå Kvarn. 2 dl dinkelmjöl. En god höstpaj som passar just nu när svampen är högaktuell tidsmässigt

Västerbottenpaj med gula kantareller i

dinkelmjöl för att få nyttigare och nötigare smak på pajskalet). dinkelmjöl för att få nyttigare och nötigare smak på pajskalet)

Västerbottenpaj

Som tillbehör till de läskiga djuren gjorde jag en matig västerbottenpaj med mandelpotatis. Pajdegen50 g rumstempererat smör4-5 dl vete- eller dinkelmjöl (Dinkel = GI-vänligare

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj är en klassiker som går hem hos de flesta. VästerbottenpajIngredienserDeg. 150 g smör4 dl dinkelmjöl2 msk vatten1/2 tsk saltFyllning. Västerbottenpaj from Matskafferiet 150 g smör. 4 dl dinkelmjöl

Kräftskiva vankas

Vi åt västerbottenpaj (såklart), kycklingklubbor, bröd (brödet jag bakade igår), en sallad och självklart kräftor samt dessert