Jag hittade riven Västerbottenost i frysen så lyxade till det med den. 250 g bladpenat0,5 dl torkade trattkantareller som blötlagts1 liten vitlöksklyfta2 scharlottenlökar1 gul paprika3 ägg2 dl mjölk2 dl VästerbottenostSalt och pepparTina spenaten
Levain med valnötter och västerbottenost. Blötlägg valnötterna. Tillsätt valnötter allra sist, häll bort vattnet och blanda försiktigt in i degen på låg hastighet så kort tid som möjligt
Västerbottenost kan ersätta prällen och cashewnötter kan ersätta valnötterna. Här har jag hackat champinjoner, squash och purjolök riktigt smått och sedan blandat med buljongkokt ris, hackade valnötter, persilja och prästost
Jag har även testat att byta ut västerbottenost mot blåmögelost samt även tillsätta honungsmelon. Bryt sönder västerbottenost i bitar och blanda allting med salladen
En härlig variant som är en favorit är pesto på västerbottenost och dill. Du kan sedan testa att rosta pinjekärnorna lätt, lägga till en halv vitlöksklyfta, byta ut parmesan mot Pecorino, ta valnötter istället för pinjekärnor, ta lite mindre olja för en fastare pesto, tillsätta lite citron
Vi vuxna åt låtsas carpaccio med bresaola, rödbetor, kantareller och västerbottenost. Jag uteslöt sesamfröna och skulle haft på hackade valnötter, men missade det
Skär tomaterna i bitar och dela valnötterna i halvor. kycklingfiléer, 100 gr riven parmesanost eller västerbottenost, färsk basilika, vitlök, kryddor och bacon efter antalet filéer
6 ägg1 dl kokosvatten(vanligt vatten går bra) 2,5 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 1/2 msk bakpulver 2 tsk brödkryddor 1/5 dl sesamfrön 1 dl gojibär1/5 dl mandelspån En näve halvkrossade valnötter Gör så här. Grädda i ca 1 timme på 175grader Jättegott med en skiva västerbottenost på