Ost- och skinkgifflar, 24 st100 g smält smör50 g jäst1 dl ljummet vatten4 dl gräddfil2 tsk salt2 tsk socker4 ägg4 dl dinkelmjölCa 1 liter vetemjöl1 ägg till penslingVita eller svarta sesamfrön eller vallmofrön till topping. FyllningJag blandade någon dl västerbottenost med lika mycket riven prästost och 10 skivor rökt skinka som finhackades
Jag har använt mig av västerbottenost i det här receptet men det går också bra att använda andra smakrika ostar som en lagrad svecia eller varför inte Boxholms chiliost
På bordet fanns förstås också Nigellas goda frukostmuffins, som du hittar här, amerikanska citronpannkakor med vallmofrön, frukt, påsklimpa, ostar, ugnsbakade tomater, matiga bacon- och äggknyten samt en grym sallad på sparris, ägg och chorizo
Pensla med ägg och strö på sesamfrön eller vallmofrön. 2 dl västerbottenost. 2 dl västerbottenost. Nyårsafton idag och till förrätt har vi bestämt att det ska vara tapasliknande
västerbottenost eller annan lagrad ost. vallmofrön och/eller sesamfrön. Till nyår gjorde jag en platta med riven västerbottenost och en med vallmo- och sesamfrön
Vallmofrön för dekoration. Forma till minibaguetter och på med vallmofrön. Vallmofrön för dekoration. 1 dl riven ost (jag använde västerbottenost). 1 dl riven ost (jag använde västerbottenost)
15 skivor västerbottenost. Smält smöret i kastrull, häll i mjölken och värm till 37 grader. Lös jästen i lite av degvätskan och häll sedan i resten av vätskan
Servera kexen med västerbottenost och rabarberkompott. Västerbottenost. Strö vallmofrön på kexen och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter, tills de fått lite färg. 1½ msk blå vallmofrön + 1 msk att strö över