När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Stek svampen så att den får lite färg. Jag smaksatte både biffarna och gratängen vi hade till med Västerbottenost, gjorde en kantarellsås och sedan njöt vi av ett gott rött vin till det
Servera fisken med såsen, potatismoset, stekta svampen, haricots verts och rårörda lingon. 800 g potatismos1 ½ dl västerbottenost, rivenLägg i den rivna osten i moset. 3 dl blek taggsvamp, kantareller eller champinjoner Bryn svampen och krydda med salt och svartpeppar. 1 ½ dl västerbottenost
Tillsätt svampen och fräs i några minuter tills svampen har mjuknat. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande Västerbottenost
Tillsätt svampen och fräs i några minuter tills svampen har mjuknat. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Den är smaksatt med parmesan, västerbottenost, rosmarin och timjan. För att spinna vidare på höstträdens vackra färger lagade jag en sötpotatispaj med stekt svamp och grönkål till middag
Strimla baconet och skär svampen i skivor. Pressa i vitlök och rör ner bacon och svampen. 1100 g Västerbottenost. 16 dl mjölk 4 tsk vetemjöl 6 ägg 1 tsk salt 2 krm vitpeppar ½ msk smör till formen 100 g Västerbottenost Topping 100-150 g bacon 200 g färska champinjoner 1 msk smör 1 vitlöksklyfta ½ tsk salt 2 krm peppar Servering Tomat Gurka RuccolasalladSätt ugnen på 225 grader
Stek svamparna i smör in kastrull utan att de tar färg, strö på löken och stek vidare, strö över mjölet och pudra över kalvbuljongtärningen, häll i grädde och creme fraichen, koka upp och smaka av
Rensa svampen och hacka den i grova bitar. I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Lite fräst svamp eller purjo är i så fall ett alternativ. Soppan har fått lite extra skjuts av lantbuljongpulver med indisk smak samt med smakrik Västerbottenost
Stek svampen i smör och lägg åt sidan. Lägg svampen och spenaten i pajskalet, häll äggblandningen över fyllningen och grädda pajen i 35-40 min i 175° i ugnen. 250 g Västerbottenost