Västerbottenost solrosfrön recept

Pesto med solrosfrön och västerbottenost

Pesto med solrosfrön och västerbottenost

Idag har jag lagat pesto med västerbottenost. Eftersom en familjemedlem är allergisk mot nötter, använde jag solrosfrön istället för pinjenötter och det har jag provat förut
Saffransmarinerad Västerbottenost

Saffransmarinerad Västerbottenost

De får lite sötma av honungen i marinaden, och lite extra tuggmotstånd av solrosfröna. De här saffransmarinerade västerbottenostkuberna är lika vackra att titta på som de är goda
Solbackens lantbröd med solrosfrön

Solbackens lantbröd med solrosfrön

Vi ska ta en skiva med Västerbottenost och apelsinmarmelad precis just nu. 1dl Solrosfrön. Smörj 2 bakformar med olivolja, tag upp degen ur bunken och forma två stycken limpor, vänd runt dem i solrosfrön, lägg i bakformarna. 1dl Solrosfrön
Världens bästa raw food paj!

Världens bästa raw food paj!

Nyckeln till framgång med det här receptet är att jag använt mig av en dutt stark riven västerbottenost
Pesto med ramslök

Pesto med ramslök

Västerbottenost funkar ocksåRosta solrosfröna i en stekpanna ca fem minuter så att de får lite färg. Mixa solrosfrön snabbt och hastigt med ramslök samt vatten i en matberedare eller med en stavmixer till en grov röra
Världens bästa rawfoodpaj

Världens bästa rawfoodpaj

Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. 1 dl solrosfrön. 7 dl riven Västerbottenost
Ramslökspesto

Ramslökspesto

Parmesanost eller västerbottenost, en smaksak. Jag valde pinjenötter, går även att göra med tex solrosfrön
Heta tips!

Heta tips!

½-1 dl solrosfrön. ½-1 dl riven västerbottenost. ½-1 dl solrosfrön. ½-1 dl riven västerbottenost. Hej hopp på er alla, idag bjuder vi er på två heta tips här i köket
persiljepest

persiljepest

1 dl solrosfrön eller solroskärnor. 1 dl riven Västerbottenost (eller parmesan). 1 dl olivolja. 1 dl hackad persilja, bladpersilja eller kruspersilja (en kruka eller knippe)
Panerad smörstekt abborre på hemgjort knäckebröd

Panerad smörstekt abborre på hemgjort knäckebröd

1 dl solrosfrön. 50 g västerbottenost, i tunna skivor. Knäckebröd3 dl grovt rågmjöl 2 dl vetemjöl 0,5 tsk hjorthornssalt 1 nypa fänkålsfrön 2 tsk salt 1 dl solrosfrön 0,5 dl sesamfrön 2 msk flytande honung ca 2 dl vatten. Potatisstomp2 kg potatis 1 stor näve späda nässlor eller spenat 1 salladslök 1 litet knippe färsk timjan 50 g västerbottenost, i tunna skivor 0,5-1 dl kallpressad rapsolja av finare kvalitet 1 msk smör, till stekning salt
Födelsedagsmiddag!

Födelsedagsmiddag!

Tillsätt olivoljan, solrosfrön, salt, vit balsamvinäger, honung och blanda. Brushetta med ruccolakräm1 st baguette150 g ruccolasallad150 g västerbottenost2 dl solrosfrön2 st klyftor vitlök (efter tycke & smak)1 knippe rädisor, för garnering1 st citron2 msk honung1. Tillsätt 150g riven västerbottenost och saften från en halv citron. 150 g västerbottenost. 2 dl solrosfrön
karljohan & jordärtskocksrisotto

karljohan & jordärtskocksrisotto

Rör i örterna ringla lite olja över,  strö solrosfrön, dekorera och servera genast. Koka den i buljongvattnet1 st        ekologisk äpple, fast och syrligt i små tärningar                     60g        rökt sidfläsk, fint fint tärnad                                           1 msk    färsk timjan, repad                                            2 msk    persilja, finhackad                                            1 tsk      citronskal av ekologisk citron fint riven                                            2 dl        Västerbottenost, riven                                            Svartpeppar, nymalen                                           Salt   olivolja att ringla överflingsalt och rostade solroskärnor att strö påKoka upp buljongenPassa på att förkoka jordärtskockorna i buljongen, luft upp dem i tidBryn lök och ris i olivoljan några minuter utan att ta färgHäll på vinet och låt det koka inSlå på lite av buljongen så mycket att det täcker och låt koka in något under omrörning, späd med resten av buljongen, lite i taget, under varsam omrörning tills riset har ett behagligt tuggmotstånd och risottons konsistens är krämig