Idag har jag lagat pesto med västerbottenost. Eftersom en familjemedlem är allergisk mot nötter, använde jag solrosfrön istället för pinjenötter och det har jag provat förut
De får lite sötma av honungen i marinaden, och lite extra tuggmotstånd av solrosfröna. De här saffransmarinerade västerbottenostkuberna är lika vackra att titta på som de är goda
Vi ska ta en skiva med Västerbottenost och apelsinmarmelad precis just nu. 1dl Solrosfrön. Smörj 2 bakformar med olivolja, tag upp degen ur bunken och forma två stycken limpor, vänd runt dem i solrosfrön, lägg i bakformarna. 1dl Solrosfrön
Västerbottenost funkar ocksåRosta solrosfröna i en stekpanna ca fem minuter så att de får lite färg. Mixa solrosfrön snabbt och hastigt med ramslök samt vatten i en matberedare eller med en stavmixer till en grov röra
½-1 dl solrosfrön. ½-1 dl riven västerbottenost. ½-1 dl solrosfrön. ½-1 dl riven västerbottenost. Hej hopp på er alla, idag bjuder vi er på två heta tips här i köket
Tillsätt olivoljan, solrosfrön, salt, vit balsamvinäger, honung och blanda. Brushetta med ruccolakräm1 st baguette150 g ruccolasallad150 g västerbottenost2 dl solrosfrön2 st klyftor vitlök (efter tycke & smak)1 knippe rädisor, för garnering1 st citron2 msk honung1. Tillsätt 150g riven västerbottenost och saften från en halv citron. 150 g västerbottenost. 2 dl solrosfrön
Rör i örterna ringla lite olja över, strö solrosfrön, dekorera och servera genast. Koka den i buljongvattnet1 st ekologisk äpple, fast och syrligt i små tärningar 60g rökt sidfläsk, fint fint tärnad 1 msk färsk timjan, repad 2 msk persilja, finhackad 1 tsk citronskal av ekologisk citron fint riven 2 dl Västerbottenost, riven Svartpeppar, nymalen Salt olivolja att ringla överflingsalt och rostade solroskärnor att strö påKoka upp buljongenPassa på att förkoka jordärtskockorna i buljongen, luft upp dem i tidBryn lök och ris i olivoljan några minuter utan att ta färgHäll på vinet och låt det koka inSlå på lite av buljongen så mycket att det täcker och låt koka in något under omrörning, späd med resten av buljongen, lite i taget, under varsam omrörning tills riset har ett behagligt tuggmotstånd och risottons konsistens är krämig