Koka sockerärtorna enligt anvisningar på förpackningen. Lägg en halv tomat, 2-3 sockerärtor, 1 kräftstjärt och 1 dillkvist på varje paj. 300 g västerbottenost. 100 g frysta sockerärtor
Servera på en bädd av haricots vertes, sockerärtor eller någon annan grönsak, toppa med några kvistar persilja och ett gott hemgjort potatismos därtill
Du kanske gillarLax i ugn med ärtor och gräddsåsFänkålsgratäng med västerbottenost och kalkonbiffar med grönkålKöttfärssås med morots- och zucchinispaghettiSerranorullar med getostkrämBovetepannkakor med vegetarisk skagenröra 400 g rödspättafiléer
Slå sedan över vispgrädde och riv lite lagrad ost (gärna Västerbottenost) över gratängen. Här blev det sockerärtor (en favorit) som inte ska koka för länge, och tomat- och mozzarellasallad med lite hackad rödlök, olivolja och lite balsamvinäger
Servera med sockerärtor och röd lök. Lägg på 1 skiva parmaskinka, 1-2 soltorkade tomater och rikligt med västerbottenost. 1-2 soltorkade tomater och rikligt med västerbottenost. 15 minuter Servera med sockerärtor och röd lök
Strössla över riven Västerbottenost. Servera på en bädd av haricots vertes, sockerärtor eller någon annan grönsak, toppa med några kvistar persilja och ett gott hemgjort potatismos därtill
Ja ni kan väl se framför er de små tomaterna och sockerärtorna som inte är med på den här bilden. 2 kg grillad kycklingfile 3 paket knaperstekt bacon 500 g gula och röda småtomater 1 tråg sockerärtor 1,5 dl Västerbottenost i flisor brödkrutonger, ja typ en normal formfranska smör till brödstekning Ceasardressing a'la mig ca 8-10 port 5 sardeller 2 klyftor vitlök 2 äggulor 1 msk vinäger 1 msk Dijonsenap 2 tsk honung 1/2 dl kallpressad rapsolja 2 dl neutral rapsolja 1,5-2 dl vatten (till lagom konsistens) 1/2 dl finfinklippt gräslök 1,5 dl fint riven Västerbottenost salt och peppar Jag körde allt utom ost, olja, vatten och gräslök men stavmixern. 1 tråg sockerärtor
Servera gärna lite lättkokta sockerärtor och några olika sorters senap till. Lite extra med lite Västerbottenost i rotmoset, det rundar liksom av det hela och kålrotssmaken blir lite mildare