Fräs lök, morot, rotselleri och bacon lätt, ta upp det från pannan och lägg åt sidan så länge. Fräs lök, morot, rotselleri och bacon lätt, ta upp det från pannan och lägg åt sidan så länge
Skala och skiva potatis, rotselleri, lök och vitlök tunt. 2 kg mandelpotatis (eller annan potatis av mjölig sort)1/4 st rotselleri (200 g)1 st gul lök3 klyftor vitlök8 dl visp eller matlagningsgrädde1 1/2 msk flytande kycklingfond1/2 kruka färsk timjan1 msk flingsaltsvartpeppar från kvarn3 msk smör300 g kantareller2 dl riven VästerbottenGör så här. Blanda svamp med potatis och 2/3 av västerbottenosten. 1/4 st rotselleri
Och så matlagningsgrädde, riven ost, gärna Västerbottenost och om du vill, lite fetaost. Morötter, potatis, palsternacka, kålrot, rotselleri, gul lök och vitlök
8-10 lasagneplattor 1 dl riven västerbottenost Rotsaksröra. 1 gul lök smör eller olja c a 150 g morot ca 150 g kålrot ca 150 g rotselleri ca 150 g jordärtsskockor 1-2 vitlöksklyftor 1 chilipepar (spansk peppar)500 g krossade tomater 1-2 msk tomatpuré 1½ tsk salt 1krm peppar. 6 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 tsk salt 2 dl riven västerbottenost. 1 dl riven västerbottenost. ca 150 g rotselleri. 2 dl riven västerbottenost
Vi kör en allt-i-ett middag här i köket idag, en laxgratäng med rotfrukter och västerbottenostsås blir det och den passar lika bra mitt i veckan som den gör på helgen
150 g rotselleri. 2 dl riven västerbottenost. Ugn 200º. Blanda ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda ihop till en smidig deg