så gick samarbetet och arbetsfördelningen lätt. västerbottenostpaj (recept kommer), min svamp- och fetaostpaj, medelhavspaj, denna kräftpajen och en med samma recept fast med räkor
150 gram västerbottenost, riven. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan. 150 gram västerbottenost, riven
Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
1150 g västerbottenost, riven. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan
Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Så här innan jul gillar jag det enkla i matväg, och nu när jag inte ska "sjåa" så mycket, då blir det här en härlig lågkolhydratsallad som är en rätt som är lätt som en plätt
Fräs den skivade löken lätt i smör tills den blir mjuk. ½ dl riven västerbottenost. Smöra en gratängform, lägg ut potatisskivorna enligt tegelstensprincipen, häll sedan ut den lätt stekta löken över potatisen
Häll av vattnet från kräftstjärtarna, krama dem lätt. Vanlig är att man äter västerbottenpaj på kräftkalas men här har jag smaksatt kräftröran med västerbottenost och rostade fänkålsfrön
Soppan är glutenfri, och blir lätt laktosfri med laktosfri grädde. Soppan har fått lite extra skjuts av lantbuljongpulver med indisk smak samt med smakrik Västerbottenost