Alltså, augusti, kräftor, räkor, vänner och en riktigt smarrig kantarellpaj som tillbehör. PAJSKAL 150 g smör3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 2 msk kallt vatten FYLLNING 2 L färska kantareller 2 finhackade schalottenlökar 2 tsk smör salt & vitpeppar efter smaken skvätt vitt vin 150 g riven Västerbottenost ÄGGSTANNING 3 ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 0,5 tsk cayennepeppar1 krm salt GÖR SÅHÄR Sätt ugnen på 200°C
Rör i ost, smör, tomater och kräftor. 2 dl västerbottenost, riven. Gör så här. Hetta upp en kastrull med olja, fräs löken några minuter utan att ta färg
Ett utmärkt tillbehör till kräftorna eller helt enkelt som en egen liten rätt. Idag bjuder jag på en riktigt god kantarellpaj toppad med smakrik Västerbottenost
Vi har lite födelsedagar på sommaren, och nu kom det till svägerskan och svågerns tur att bli ett år äldre, fast det märksknappt på dem Det bjöd på kräftor med en massa godatillbehör, så alla var sååååå mätta tillsist att vi nästan mådde illa istället
Pajen njöt vi av igår tillsammans med nybadade kräftor, storlek jumbo av nu bortglömt märke. Omöjligt att misslyckas är det och en ny lag kan verkligen väcka liv i vilka tråkiga kräftor som helst
Kräftor så klart och massor av ostar och bröd. Byt bara ut parmesanost till 150 g riven västerbottenost och skinkan till ca 400 g kantareller som du fräser i smör, kryddar med salt och peppar och sedan grovhackar innan allt blandas, breds ut på tunnbröden, rullas ihop, skivas och gräddas i ugnen. 150 g riven västerbottenost
Blanda ihop creme fraichen, äggen och västerbottenosten i en skål. Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig