utan att egentligen tänka på att receptet heter ”Tunnbröd från västerbotten”. Detta är väl ett reseminne om något med tanke på att vi hamnade just i Västerbotten
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
MessmörTomatDillGräslökLagrad ost, förslagsvis Västerbotten. hårt smörat tunnbröd, en surströmming, rikligt med lök, mandelpotatis och gräddfil (en annan jäst produkt
*Häll över en citronette (av olja och citronsaft och zest,salt) och blanda med parmesan, västerbotten eller en riktigt lagrad prästost strax före servering
Sist men inte minst en halv sats ljusugnsbröd från Medle i norra Västerbotten. Sigrids halvmjuka tunnbröd som bakats i denna bagarstuga under decennier
Receptet till det mjuka tunnbrödet finns i vår bok "Brödkult i Västerbotten" och kommer från Anneli Strömgren i Ammarnäs som tyvärr gick bort för drygt ett år sedan
Västerbotten. Det är gott, men jag tycker nästan att tunnbröd lämpar sig ännu bättre som botten – smaken på brödet efter några minuter i ugnen går inte av för hackor, vill jag lova
*Den svenska varianten görs med tunnbröd och Västerbotten ost och Tigersås istället för sambal olek. Kyckling enchilada enl Jonas Hugoson ”Pocket kokboken"Det här behövs för 2 port