En spännande och lyckad kombo, hjortron och västerbottenost. 1,25 dl majonnäs. 35 g riven västerbottenost. 1,25 dl majonnäs. 35 g riven västerbottenost
Västerbottenost och pepparrot passar ihop och tillsammans med rökt lax blir det en härlig förrätt. Arrangera skivor av rökt lax på ett fat och klicka på västerbottenröran eller
Medan bullarna gick gjorde jag en pastasallad med resten av grönsakerna som inte fick plats i bullarna, lite soltorkade tomater, svarta oliver och en dressing av lika delar gräddfil och majonnäs som jag smaksatte med bbq-sås, piripirisås (från Sevan, görgod (jag är göteborgare…)), salt och svartpeppar
1/2 dl majonnäs. 2 dl majonnäs. 3-4 dl riven ost (gärna smakrik typ cheddar/västerbotten). Förbered laxen genom att salta och peppra- ringla sista av allt teriyakkisåsen över
I biffsmeten hamnade även vår favoritost från Västerbotten, lök och kryddor, tillsammans med havregryn, mjölk och ägg - de senare för att binda samman och hålla ihop biffarna
Sardeller med Tomat, Vitlök och Örter och gratinera den skivade rullen med Västerbotten. Omelettrullar 1 Ekologiskt Ägg 3 Äggvitor, självklart Ekologiska de med 1 dl Grädde 1 msk Psylliumfrön 1 krm Havssalt Valnötsfyllning 10 grovhackade Valnötskärnor ½ dl Äpple i små tärningar ½ dl Purjolök i lika små tärningar 1 dl vispad Grädde ½ dl Majonnäs 1 tsk Fransk Senap Havssalt och nymald Vitpeppar Vispa ihop äggsmeten i en bunke, låt stå och svälla i 1 timme
)Tonfiskfyllt formfranska1 formfranska (helt, inte skivat)1 burk tonfisk i vatten2 tomater1 dl majonnäs1 dl äppelcider2 dl riven parmesanost2 dl riven väl lagrad ost (gärna västerbotten)ca 10 cm purjolökSkär av ett lock på brödet, gröp ur innehållet och riv sönder i småbitar. 1 dl majonnäs
Toppa med krasse och färska örterHuvudrättFörsiktigt bakad lax med lättrökt flingsalt, dinkelrisotto med pumpa, äpple och västerbotten, halstrad pilgrimsmussla och havskräfta
Majonnäs tycker jag är extra gott och lyxigt till. 4 msk riven ost, parmesan, Västerbotten eller lagrad prästost. 4 msk riven ost, parmesan, Västerbotten eller lagrad prästost
500-600 g färsk laxfilé1 burk kräftstjärtar1/2 dl dill (jag köper fryst från Findus)1 dl creme fraiche1/2 dl majonnäs2 dl stark lagrad ost t ex Västerbotten eller prästost
Klostra säljer förkultiverade, ekologiskt odlade plantor från Hällnäs i Västerbotten. Idag bjuder jag förutom på en försmak av sommaren också på en fräsch Räksallad med Örtmajonnäs