Häll därefter över den varma ättikslagen, alla senapsfrön och sätt på locken och låt svalna. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 2-4 tsk gula senapsfrön. Häll nu 200 g vatten i en kastrull tillsammans med ättikssprit, socker och senapsfrön och låt koka upp. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 2-4 tsk gula senapsfrön
Varva gurkor, senapsfrö och dill i glasburkar och häll på den varma lagen. Passa på att köp Västeråsgurka nu innan säsongen är över, så mycket godare än köpegurka
Varva gurkskivor, senapsfrön och krondill. Idag när vi var och handlade så såg jag jättefin krondill och Västeråsgurka så jag bestämde mig för att göra inlagd gurka
Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. De små västeråsgurkorna använde du i detta recept tillsammans med dill och senapsfrön, både ljusa och mörka
Varva gurkskivor, senapsfrö och dillkronor i burkar/kärl. ca 1 kg västeråsgurka (skrubbad och sköljd). ca 2 msk gult senapsfrö. ca 1 kg västeråsgurka. ca 2 msk gult senapsfrö
Koka samtidigt lagen med ättikssprit, socker, vatten och senapsfrö. Som ni förstår så skulle man ha lagt in Västeråsgurkan när den var i säsong vilket är tyvärr bara är juli-sept
1 kg västeråsgurka. 1 tsk senapsfrön. 0. 5dl salt. 1 dl ättiksprit. 3. 3 dl strösocker. persilja. Blanda skivorna med socker och salt låt stå tills det blir en lag
1 kg Västeråsgurka. 2 msk senapsfrö. Skölj och skiva gurkan. Lägg i botten på en stor burk (med lock). Häll över alla övriga ingredienser och rör om väl