Här kommer receptet på min mormors inlagda Västeråsgurka som är en riktig klassiker hemma hos oss. 2 kg Västeråsgurka1½ dl salt2 msk gula senapsfrön2 msk bruna senapsfrön1 kg sockerc 10 dillkronor2½ dl Winborgs ÄttikspritGör så här
Här är mormors mors goda ättiksgurka. INGREDIENSER, 3 burkar gurka1 kg Västeråsgurkaca 9 dillkronor3 tsk senapsfrön, gula och bruna (hemodlade gröna är starka och fina)3 lökar, gärna färsk knipplök5 dl ättikssprit (använder du Perstop, 2 dl + 3 dl vatten)5 dl vatten5 dl socker3/4 dl vanligt jodfritt salt (salt med jod kan ge bismak och mineralsalt har inte samma konserveringsegenskaper)GÖR SÅ HÄR
2 kg västeråsgurka skivas (ej för tunna skivor). This post "Mormor Elins inlagda salta gurkor"was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Jag passade också på att lägga in Västeråsgurka i ättika och socker. Mormors ättiksgurka. I helgen skördade vi såväl en handfull tomater från växthuset samt årets första kantareller
Idag fanns det gott om Västeråsgurka hos grönsakshandlarna på torget i Varberg. . Bäst att passa på medan gurkan är liten och kompakt att göra världens godaste, krispigaste och lättaste
Mormors saltgurkaTill 50 västeråsgurkor beräknas. 6 l. vatten3-6 dl grovsalt6 dl strösocker6 dl ättiksspritAtamonen bit pepparrotvinbärsbladkörsbärsbladdillkronorTvätta gurkorna noga med lite extra grovsalt