Västeråsgurka mormors recept

Mormors smörgåsgurka

Mormors smörgåsgurka

2,5 - 3 kg Västeråsgurka. 2,5 - 3 kg Västeråsgurka. Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma
Gammaldags saltgurka

Gammaldags saltgurka

Mormors saltgurka. Till 50 västeråsgurkor beräknas. 6 l. vatten. 3-6 dl grovsalt. 6 dl strösocker. 6 dl ättikssprit
Mormors inlagda Västeråsgurka

Mormors inlagda Västeråsgurka

Här kommer receptet på min mormors inlagda Västeråsgurka som är en riktig klassiker hemma hos oss. 2 kg Västeråsgurka1½ dl salt2 msk gula senapsfrön2 msk bruna senapsfrön1 kg sockerc 10 dillkronor2½ dl Winborgs ÄttikspritGör så här
Mormors mors ättiksgurka

Mormors mors ättiksgurka

Här är mormors mors goda ättiksgurka. INGREDIENSER, 3 burkar gurka1 kg Västeråsgurkaca 9 dillkronor3 tsk senapsfrön, gula och bruna (hemodlade gröna är starka och fina)3 lökar, gärna färsk knipplök5 dl ättikssprit (använder du Perstop, 2 dl + 3 dl vatten)5 dl vatten5 dl socker3/4 dl vanligt jodfritt salt (salt med jod kan ge bismak och mineralsalt har inte samma konserveringsegenskaper)GÖR SÅ HÄR
Mormor Elins inlagda salta gurkor

Mormor Elins inlagda salta gurkor

2 kg västeråsgurka skivas (ej för tunna skivor). This post "Mormor Elins inlagda salta gurkor"was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN

Västeråsgurka (Av Anne-Lie)

2 kg Västeråsgurka. 2 kg Västeråsgurka. 1 liten bit pepparrot. Dillkronor. 1 lagerblad. 2 msk gult senapsfrö. 3 nävar grovt salt
Inlagd saltgurka

Inlagd saltgurka

Västeråsgurka - liten och hård inte särskilt välsmakande vid skörd men underbart god som inlagd salt gurka
Skördetider och inlagd ättiksgurka

Skördetider och inlagd ättiksgurka

Jag passade också på att lägga in Västeråsgurka i ättika och socker. Mormors ättiksgurka. I helgen skördade vi såväl en handfull tomater från växthuset samt årets första kantareller

Bostongurka (av Elisabeth Thalin)

2 kg Västeråsgurka. 2 kg Västeråsgurka. 2 – 3 gula lökar. 1 grön paprika. 1 röd paprika. 1 ¼ dl ättiksprit. ½ dl vatten
Söndagsmiddag - Pannbiff med lök!

Söndagsmiddag - Pannbiff med lök!

Min mormors recept.   Söndagsmiddag. Ja jag erkänner, vi är en färsälskande familj. Det har ni säkert redan upptäckt
Gurksäsongen har börjat!

Gurksäsongen har börjat!

Idag fanns det gott om Västeråsgurka hos grönsakshandlarna på torget i Varberg.  . Bäst att passa på medan gurkan är liten och kompakt att göra världens godaste, krispigaste och lättaste
Under ett täcke av vinbärs- och körsbärsblad

Under ett täcke av vinbärs- och körsbärsblad

Mormors saltgurkaTill 50 västeråsgurkor beräknas. 6 l. vatten3-6 dl grovsalt6 dl strösocker6 dl ättiksspritAtamonen bit pepparrotvinbärsbladkörsbärsbladdillkronorTvätta gurkorna noga med lite extra grovsalt

Mormors inlagda krisp gurka

2 kg gurka (typ Västeråsgurka). Skiva gurkan och lägg den i en stor bytta eller hink. koka lagen med alla ingredienser förutom pepparroten

Mormor Annas inlagda gurka

3 kg Västeråsgurka. Tvätta gurkorna, riv dem med osthyvel och lägg dem i blöt under natten i 4 liter vatten och 2 dl grovt salt

Västeråsgurka (Av Anne-Lie)

2 kg Västeråsgurka. 2 kg Västeråsgurka. 1 liten bit pepparrot. Dillkronor. 1 lagerblad. 2 msk gult senapsfrö. 3 nävar grovt salt

Bostongurka (av Elisabeth Thalin)

2 kg Västeråsgurka. 2 kg Västeråsgurka. 2 – 3 gula lökar. 1 grön paprika. 1 röd paprika. 1 ¼ dl ättiksprit. ½ dl vatten