Häll därefter över den varma ättikslagen, alla senapsfrön och sätt på locken och låt svalna. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 2-4 tsk gulasenapsfrön. Häll nu 200 g vatten i en kastrull tillsammans med ättikssprit, socker och senapsfrön och låt koka upp. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 2-4 tsk gulasenapsfrön
Varva gurka, dill och senapsfrön i rena glasburkar. 1 1/2 kg frilandsgurka (kallas även druvgurka, inläggningsgurka eller Västeråsgurka). 1/2 dl gula senapsfrö
2 kg västeråsgurka. 2 msk gulasenapsfrön. 2 kg västeråsgurka. 2 msk gulasenapsfrön. Idag har jag varit på torget och köpt gurkor och lagt in inför höst och vinter
1 kg Västeråsgurka. 2 msk gulasenapsfrön. Koka upp vatten, socker, salt och ättika och låt svalna lite. Tvätta gurkorna och varva dem med dillkronorna i en stor glasburk
Blanda ättikslagen med ättika, socker, vatten samt kryddor som , senapsfrön, skalad grovhackad pepparrot, dillkronor eller dillfrön samt vitpeppar i en kastrull