Skär löken i halvmånar. Vill om bara tipsa om att vill du lägga in Västeråsgurka, prova istället receptet under kategorin "inläggningar" och "Västeråsgurka andra försöket"
)Till 1 kg västeråsgurka behövs. 1,5 l kallt kokt vatten / 1,5 hg grovt salt / 0,75 dl strösocker / 2,25 grader ättikssyra / 1 gullök späckad med kryddnejlika / 1 msk kryddpeppar / 1 msk senapskorn / 2 st dillkronor / några skivor pepparrotSkrubba gurkorna rena i kallt vatten och låt dem ligga i kallt vatten ca 30 minuter. Smaklig spis ♥ 1 kg västeråsgurka. / 1 gullök
Blanda med färs, ägg, lök och krydda med salt och peppar. 5 st gullök(ar) , skalad och finhackad. 4 st västeråsgurka(or) , färsksaltade, skurna i bitar
Hav tålamodFörsta dagenSkala 1 kg västeråsgurka med potatisskalare och lägg gurkorna i en stor bunke. Andra dagen5 cm skalad skivad pepparrot1 skivad gullökdillkronorLag5 dl vatten5 dl ättikssprit 12%6 dl socker3 msk saltVarva gurkorna i rengjorda och steriliserade burkar med, pepparrot, lök och dillkronor. 1 skivad gullök