Västeråsgurka gul lök recept

Cecilias inlagda gurkor

Cecilias inlagda gurkor

2 msk gula senapsfrön. 1 gullök, skala och skuren i klyftor. 2 msk gula senapsfrön. 1 gullök, skala och skuren i klyftor
Bostongurka

Bostongurka

  Det går också bra att använda Västeråsgurka. Skala löken och kärna ur paprikan. Hacka lök och paprika och lägg i en bunke
Fransk mustig köttgryta med rödvin

Fransk mustig köttgryta med rödvin

½ tsk gult senapsfrö. Skala och dela lökarna på mitten och lägg i grytan. Skala och dela löken på mitten och lägg i
Bostongurka

Bostongurka

Tillsätt löken, paprikan och gurkan. 11 gullök. 11 msk gula senapsfrönSkala och hacka löken fint eller mixa sönder i en matberedare
1-2-3 inläggningar på G!

1-2-3 inläggningar på G!

Inlagd Västeråsgurka med krondill & pepparrot. Koka upp lagen med salt, grova bitar lök & vitlök. Skär lök & vitlök i tunna skivor & strö över, peppra, sockra & salta
Tabbouli

Tabbouli

Skala och finhacka löken. Hacka salladslök och chili fint. Lägg tomat, gurka, lök och chili i den stora skålen

Årets odlingar

gulbeta, mandelpotatis, morot i olika färger, persiljerot, mangold, salladslök, rödlök, gullök, purjolök, sallad i olika färger, vinterportulak ruccola, rädisa, grönkål, savojkål, blomkål, brysselkål, fänkål, broccoli, pak choi, aubergine, grön squash, gul squash, sommarsquash, vintersquash, slanggurka, slanggurka (Sonja), västeråsgurka, spaghettipumpa, borlottobönor, sockerärter, spritärter och sparris
Inlagd skivad Västeråsgurka

Inlagd skivad Västeråsgurka

Skär löken i halvmånar. Vill om bara tipsa om att vill du lägga in Västeråsgurka, prova istället receptet under kategorin "inläggningar" och "Västeråsgurka andra försöket"
Snabbinlagd saltgruka

Snabbinlagd saltgruka

)Till 1 kg västeråsgurka behövs. 1,5 l kallt kokt vatten / 1,5 hg grovt salt / 0,75 dl strösocker / 2,25 grader ättikssyra / 1 gullök späckad med kryddnejlika / 1 msk kryddpeppar / 1 msk senapskorn / 2 st dillkronor / några skivor pepparrotSkrubba gurkorna rena i kallt vatten och låt dem ligga i kallt vatten ca 30 minuter. Smaklig spis ♥ 1 kg västeråsgurka. / 1 gullök
Bostongurka

Bostongurka

Skala löken. Hållbarhet, minst 6 mån 1 kg västeråsgurka. 1 stor gullök. 1 tsk stötta gula senapsfrön. Borsta gurkan väl under rinnande vatten
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Skiva gurkorna och varva gurkskivorna i en burk (väl rengjord) med pepparrot, vinbärsblad, dillkronor, senapsfrön och lök i tunna skivor

Bostongurka (av Elisabeth Thalin)

½msk stött gult senapsfrö. Hacka gurka, lök och paprika. ½msk stött gult senapsfrö. 2 kg Västeråsgurka. 2 – 3 gulalökar. 2 kg Västeråsgurka. 2 – 3 gulalökar

Kalvfärsbiffar med persiljemorötter

Blanda med färs, ägg, lök och krydda med salt och peppar. 5 st gullök(ar) , skalad och finhackad. 4 st västeråsgurka(or) , färsksaltade, skurna i bitar

Kryddig västeråsgurka

Finhacka löken, skiva vitlök och chilipeppar tunt. 2 kg västeråsgurka. 1 gullök. 10 vitlöksklyftor. 4 msk gula senapsfrön

Dagmars ättiksgurka

Varva gurka, lök, hälften av chilipepparn, senapsfrö, hälften av pepparroten och många dillkronor i glasburkar

Esis Gurkmix

Lägg i lökhacket och sjud ca 5 minuter. 1 msk gula senapsfrön (hela). 1 gullök (hackad). Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt och senapsfrö

Direktbiljett till himmelriket

Hav tålamodFörsta dagenSkala 1 kg västeråsgurka med potatisskalare och lägg gurkorna i en stor bunke. Andra dagen5 cm skalad skivad pepparrot1 skivad gullökdillkronorLag5 dl vatten5 dl ättikssprit 12%6 dl socker3 msk saltVarva gurkorna i rengjorda och steriliserade burkar med, pepparrot, lök och dillkronor. 1 skivad gullök