Servera med pasta snäckor eller polenta. Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan
Koka pastan. 4 port Ingredienser 1 st grillad kyckling (går bra med kycklingfilé) 300 g pasta t ex tagliatelle 2 st purjolök 2 st vitlöksklyftor 2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde 1 dl mild ajvar relish 2 msk färsk timjan Gör så här. 300 g pasta t ex tagliatelle
Ungersk köttfärssås med vitkålspasta. En "ungersk" köttfärssås hävdade de, och inte för att vi har serverats mycket köttfärssås i Ungern hittills men kryddningen med mycket paprikapulver samt kummin och tricket att blanda ner lite syrlig crème fraiche i såsen kändes ungerskt
Är du sugen på en pasta som är mättande och god. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull, lägg i pastan och låt den koka enligt paketets anvisningar
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Blanda pastan med fetaostblandningen, salta lätt och grädda i 225° tills osten smält. 300 g pasta eller ungersk klimp
Sen skall allt blött in, dvs Creme Fraiche, ketchup, habanerosenap, och den ungerska paprikageggan. Koka pastan och låt köttfärssåsen puttra och gotta sig medans
I en klassisk ungersk gulasch har man även potatis, men det finns inte med här. Servera gulaschen som den är eller med kokt potatis, ris, pasta eller bara en bit bröd