Ris, klimp, kokt potatis, potatismos eller polenta och sallad, inlagd gurka. Ansa svampen, torka med fuktig hushålspapper eller skölj den under rinande vatten
Om du vill äta den på riktigt klassiskt ungerskt vis så ska du antingen äta den med kokt potatis (Som gärna får koka med i grytan) eller allra helst med klimp, en sorts ungersk snabbkokt pasta som görs genom att blanda ihop mjöl, vatten (ursprungligen ägg, men vatten funkar också) till en lös smet och salt och ”grovriva” ner små bitar av smeten i kokande vatten
Körsbär rétes (ungersk strudel)- ganska god förutom kärnan som visst var kvar. Typisk ungersk frukost består oftast av någon eller några sorters kallskuret typ salami och skinka, ost, ovan en vanlig gul hårdost och en rökt ost, som serveras med grönsaker här fantastisk ljusgrön paprika, rosaröda supersöta tomater och så bröd så klart
Klimpen är klar när den flyter upp till ytan (det går fort) Ta upp klimpen med en hålslev och lägg i ett durkslag Häll på lite olja för att den inte skall klumpa ihop