Ungersk gulasch recept

30 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Lägg ner potatisen och sjud i ytterligare ca 20 minuter eller tills potatisen är nästan färdig då läggs resten av paprikan och tomaterna ner i grytan, sjud tills paprikan börjar mjukna, den skall ha lite tuggmotstånd kvar. 6-8 medelstora potatisar av mjölig sort
5 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Ungersk gulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull. Ungersk gulasch 8 portioner. ca 800 g nötkött, gärna fransyska
2 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk Gulasch - Sze´kely gulyàs. Ungersk gulasch ska koka länge men den är lätt att göra . 2 grönsaksbuljongtärningar. Koka upp 1 liter vatten och buljongtärningar i en kastrull  Lägg  i surkålen och låt koka 30 min häll a buljongen. 2 grönsaksbuljongtärningar
41 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
5 Spara
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig
2 Spara
Ungersk gulasch soppa

Ungersk gulasch soppa

Idag blev det ungersk mat, en ungersk gulasch soppa med snabbt ungersk pasta som heter “csipetke”. Csipetke betyder nypa till och man gör de så genom att nypa små bitar av pastadegen stora som kikärtor och koka de direkt i soppan
1 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Det får bli lite ungersk mat hemmavid istället. Ungersk gulasch4 gula lökar4 vitlöksklyftorsmör1 msk paprikapulver1 msk mejram1 tsk hel kummin1 msk tomatpuré1 lagerblad1 röd paprikasalt och peppar600 g grytbitar av nötkött1 kg kokt potatisSkala och skiva lök och vitlök
0 Spara
Gulasch - ungersk köttgryta

Gulasch - ungersk köttgryta

Servera ungersk köttgryta med ett gott bröd, sltgurka och smetana. Titta på mina ungerska vintips. "Det är inte lätt att vara ödmjuk", jag har ätit gulasch på närmare 40 platser runt omkring i vårt avlånga land, men den bästa har jag avnjutit hemma i helgen. Tillsätt till gulaschen när 30 minuters koktid återstår
21 Spara
Pörkölt – Ungersk gulasch

Pörkölt – Ungersk gulasch

Ungersk gulasch, eller Gulyás, är egentligen soppa med nötkött, potatis och massor av paprika. Gör man det som gryta kallas det för Pörkölt och innehåller inte potatis utan serveras med ett gott lantbröd, kokt potatis eller nokedli, ungersk, hemgjord pasta
7 Spara
Dobrý den

Dobrý den

Innan jag åkte hem tog jag en sista måltid på en tjeckisk restaurang och beställde gulasch, vilket är ungerskt men smakade inte alls som den ungerska
1 Spara

Ungersk gulasch

Skär köttet i små bitar (2x2 cm) och löken i klyftor. Bryn köttet på ganska hög värme i margarinet. Minska värmen, tillsätt löken och låt den bryna tillsammans med köttet i några min
0 Spara

UNGERSK GULASCH MED GRÄDDFIL OCH SALTGURKA

Servera gulaschen med potatispuré, gräddfil och saltgurka. UNGERSK GULASCH MED GRÄDDFILOCH SALTGURKA4 portioner3 gula lökar4 vitlöksklyftorca 800 g grytbitar av nöt2 msk olja4 msk tomatpuré1 tsk mald kummin1 tsk torkad mejram2 tsk paprikapulver1 liter kalvfond (vatten och fond)2 röda paprikorev ½ msk Maizena majsstärkelseflingsalt, svartpeppar1 citronTill servering
Sökförslag och sidor