Ungersk gulasch recept

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ungersk gulasch, 6-8 port

Ungersk gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver. 4 msk hel kummin. 6 röda paprikor
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

En härlig mustig gulasch med potatis i. Det går givetvis att utesluta potatisen och i stället servera kokt ris till, men med potatis i gulaschen blir det en komplett maträtt
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

En värmande gryta när kylan biter ute. Ingredienser till 4 portioner. 6 hg grytbitar av fläsk- eller nötkött

Ungersk gulasch

Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna. (Vill du ha starkare smak behåller du kärnorna)
Ungersk Gulasch, 6-8 port

Ungersk Gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver. 4 msk hel kummin. 6 röda paprikor
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Planerat utearbete i helgen. Då är det perfekt att planera in en gryta, den kräver lite förberedelser men sen sköter den sig själv på spisen

UNGERSK GULASCH

Skär köttet i bitar och skiva löken. Fräs upp löken i lite av fettet och tillsätt paprikapulvret. Fräs därefter grytbitarna i lökfräset och krydda
Gulasch ungersk fläskgryta

Gulasch ungersk fläskgryta

Bryn köttet i smöret (gärna i omgångar) och lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Koka upp vattnet och häll det över köttet, så att det precis täcker, koka cirka 15–20 minuter
Ungersk gulasch på mitt sätt

Ungersk gulasch på mitt sätt

Denna grytan blir mustig och kryddig. Om man inte vill ha den så stark så hoppa över chilin. För 6 pers. 1 kg grytkött, högrev eller fransyska
Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Ingredienser Portioner. 4 3 gula lökar 4 vitlöksklyftor ca 800 g grytbitar av nöt 2 msk olja 4 msk tomatpuré 1 tsk mald kummin 1 tsk torkad mejram 2 tsk paprikapulver 1 l kalvfond (vatten och fond) 2 röda paprikor ev 1/2 msk majsstärkelse (Maizena) flingsalt svartpeppar 1 citron Till servering potatis eller potatispuré (se länk nedan under steg 5) gräddfil saltgurka Lägg till i inköpslistan