Ungersk gulasch recept

30 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Lägg ner potatisen och sjud i ytterligare ca 20 minuter eller tills potatisen är nästan färdig då läggs resten av paprikan och tomaterna ner i grytan, sjud tills paprikan börjar mjukna, den skall ha lite tuggmotstånd kvar. 6-8 medelstora potatisar av mjölig sort
5 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Ungersk gulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull. Ungersk gulasch 8 portioner. ca 800 g nötkött, gärna fransyska
2 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk Gulasch - Sze´kely gulyàs. Ungersk gulasch ska koka länge men den är lätt att göra . 2 grönsaksbuljongtärningar. Koka upp 1 liter vatten och buljongtärningar i en kastrull  Lägg  i surkålen och låt koka 30 min häll a buljongen. 2 grönsaksbuljongtärningar
45 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
4 Spara
Istvàns gulasch

Istvàns gulasch

Börja med att skära köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala, skär och tärna alla grönsaker. Men spara en ½ röd paprika som du strimlar och garnerar gulashen med
2 Spara
Gulasch kan aldrig vara fel

Gulasch kan aldrig vara fel

En galet god favorit så här års är kryddig gulasch som tinar upp den mest frusne. Gulasch kan göras antingen som soppa eller som gryta, men för mig är det nästan detsamma för jag äter den gärna med mycket rotfrukter i som en egen rätt utan tillbehör
1 Spara
Gulasch

Gulasch

Så kommer man hem, rätt slut efter arbetsdag och träningspass, klafsar ner gulaschen i en gryta, öser på en stor burk surkål och låter alltihopa bli varmt
0 Spara
Gulasch med paprika

Gulasch med paprika

Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprika och vitlök med timjan i smör-&rapsolja i en gryta
5 Spara
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig
6 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Första rätten blev en ungersk gulasch som räckte i 3 dagar. Jag har länge vela ha en bra gjutjärnsgryta, sâ dâ jag hittade ett specialerbjudande pâ Le Creuset grytor för nâgot mânad sen sâ slog jag till
2 Spara
Ungersk gulasch soppa

Ungersk gulasch soppa

Idag blev det ungersk mat, en ungersk gulasch soppa med snabbt ungersk pasta som heter “csipetke”. Glad blev jag att ungersk gulaschsoppa görs tillsammans med csipetke
1 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Första rätten blev en ungersk gulasch som räckte i 3 dagar. Jag har länge vela ha en bra gjutjärnsgryta, sâ dâ jag hittade ett specialerbjudande pâ Le Creuset grytor för nâgot mânad sen sâ slog jag till
1 Spara
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Det får bli lite ungersk mat hemmavid istället. Ungersk gulasch4 gula lökar4 vitlöksklyftorsmör1 msk paprikapulver1 msk mejram1 tsk hel kummin1 msk tomatpuré1 lagerblad1 röd paprikasalt och peppar600 g grytbitar av nötkött1 kg kokt potatisSkala och skiva lök och vitlök
0 Spara
Gulasch - ungersk köttgryta

Gulasch - ungersk köttgryta

"Det är inte lätt att vara ödmjuk", jag har ätit gulasch på närmare 40 platser runt omkring i vårt avlånga land, men den bästa har jag avnjutit hemma i helgen. Tillsätt till gulaschen när 30 minuters koktid återstår
5 Spara
Gulasch à la Katinka

Gulasch à la Katinka

Senaste gången jag lagade gulaschen fann jag utmärkta grytbitar på Konsum som var riktigt möra och fina och tålde att kokas med ett litet tag men inte behövde jättelång kokning för att bli möra
1 Spara
Ungersk Gulaschgryta

Ungersk Gulaschgryta

Gulasch är en ungersk kött- och potatisgryta som ofta serveras som en soppa. Gulasch är en ungersk kött- och potatisgryta som ofta serveras som en soppa
7 Spara
Dobrý den

Dobrý den

Innan jag åkte hem tog jag en sista måltid på en tjeckisk restaurang och beställde gulasch, vilket är ungerskt men smakade inte alls som den ungerska
1 Spara

Ungersk gulasch

Skär köttet i små bitar (2x2 cm) och löken i klyftor. Bryn köttet på ganska hög värme i margarinet. Minska värmen, tillsätt löken och låt den bryna tillsammans med köttet i några min
1 Spara

Ungersk gulasch

Skär köttet i bitar och skiva löken. Fräs upp löken i lite av fettet och tillsätt paprikapulvret. Fräs därefter grytbitarna i lökfräset och krydda
0 Spara

UNGERSK GULASCH MED GRÄDDFIL OCH SALTGURKA

UNGERSK GULASCH MED GRÄDDFILOCH SALTGURKA4 portioner3 gula lökar4 vitlöksklyftorca 800 g grytbitar av nöt2 msk olja4 msk tomatpuré1 tsk mald kummin1 tsk torkad mejram2 tsk paprikapulver1 liter kalvfond (vatten och fond)2 röda paprikorev ½ msk Maizena majsstärkelseflingsalt, svartpeppar1 citronTill servering
2 Spara

Gulasch

Gulasch finns i flera varianter i Ungern. I en riktig gulasch ska man naturligtvis använda det ungerska söta paprikapulvret
Sökförslag och sidor