UngerskGulasch i Jävligt Gotts egna veganska tappning. Jag åt min gulash enbart med ett gott rågsurdegsbröd och med en enkel ungersk gurksallad som jag blev tipsad om av Linda
Tillsätt persilja och servera. Första rätten blev en ungerskgulasch som räckte i 3 dagar. )Det här behöver duOlivolja2 gula lökar2 paprikor1 hackad vitlöksklyfta1 tsk salt750 g grytköttkumminfrön1 1/2 msk paprikapulverköttbuljong1 kg potatis, skalad och tärnad3 tomater2-3 msk hackad persiljaVärm oljan i en gryta och fräs löken, paprikan, vitlöken och saltet i 5 min. 2-3 msk hackad persilja
Dessutom (och det kan vara värdefullt att veta för paprikaälskare) har Albert Szent-Györgi, den ungersk-amerikanske nobelpristagaren i kemi, bevisat att paprika är växtvärldens rikaste producent av C-vitamin