benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 4479 700 g benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du 50 minuter Skär köttet i 3 cm stora tärningar
En härlig mustig gulasch med potatis i. Det går givetvis att utesluta potatisen och i stället servera kokt ris till, men med potatis i gulaschen blir det en komplett maträtt
Ungerskgulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Ungerskgulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull. ) ca 800 g nötkött, gärna fransyska
I en ungerskgulasch ska det självklart vara paprika, både i pulverform och färsk. Kanske har du tur och hittar ungerskt paprikapulver, annars duger en sort från något av de vanliga kryddburksmärkena
Jag köper ungersk, söt paprika på lösvikt från kryddlandet. Jag rensade lite i frysen idag och tänkte koka ihop en snabb gulasch medan jag ändå stod och gjorde smörgåstårta
I en klassisk ungerskgulasch har man även potatis, men det finns inte med här. Jag har gjort den på kycklingfilé istället för nötkött och på så sätt fått ner pointsen rejält för oss ViktVäktare
Det får bli lite ungersk mat hemmavid istället. Ungerskgulasch4 gula lökar4 vitlöksklyftorsmör1 msk paprikapulver1 msk mejram1 tsk hel kummin1 msk tomatpuré1 lagerblad1 röd paprikasalt och peppar600 g grytbitar av nötkött1 kg kokt potatisSkala och skiva lök och vitlök
Ungerskgulasch, eller Gulyás, är egentligen soppa med nötkött, potatis och massor av paprika. Gör man det som gryta kallas det för Pörkölt och innehåller inte potatis utan serveras med ett gott lantbröd, kokt potatis eller nokedli, ungersk, hemgjord pasta
Vill ni på ungerskt maner också ha små klimpar av pastadeg i er gulasch. Lägg ner klimparna när gulaschen är omrörd och avsmakad och låt dem sjuda i ett par minuter
Skär köttet i små bitar (2x2 cm) och löken i klyftor. Bryn köttet på ganska hög värme i margarinet. Minska värmen, tillsätt löken och låt den bryna tillsammans med köttet i några min