Ungersk gulasch mejram recept

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

4 3 gula lökar 4 vitlöksklyftor ca 800 g grytbitar av nöt 2 msk olja 4 msk tomatpuré 1 tsk mald kummin 1 tsk torkad mejram 2 tsk paprikapulver 1 l kalvfond (vatten och fond) 2 röda paprikor ev 1/2 msk majsstärkelse (Maizena) flingsalt svartpeppar 1 citron Till servering potatis eller potatispuré (se länk nedan under steg 5) gräddfil saltgurka Lägg till i inköpslistan
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungerskgulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Ungerskgulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull
Gulasch kan aldrig vara fel

Gulasch kan aldrig vara fel

Tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och chili och fräs ytterligare ett par minuter. En galet god favorit så här års är kryddig gulasch som tinar upp den mest frusne
Ungersk gulaschsoppa!

Ungersk gulaschsoppa!

Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Igår åt vi Ungerskgulaschsoppa till middag, tror det var första gången jag lagade denna soppvariant, har tidigare gjort gulaschgryta och gulasch med köttfärs
Gulasch - ungersk köttgryta

Gulasch - ungersk köttgryta

Servera ungersk köttgryta med ett gott bröd, sltgurka och smetana. Titta på mina ungerska vintips. "Det är inte lätt att vara ödmjuk", jag har ätit gulasch på närmare 40 platser runt omkring i vårt avlånga land, men den bästa har jag avnjutit hemma i helgen. 1 tsk mejram. Tillsätt till gulaschen när 30 minuters koktid återstår. 1 tsk mejram
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Tillsätt paprikapulver, mejram, kummin, tomatpuré och lagerblad. Det får bli lite ungersk mat hemmavid istället
Ungersk gulaschsoppa

Ungersk gulaschsoppa

Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. 1 tsk mejram. Skär köttet i tärningar och bryn det i Norrmejerier Smör
Food pics from Budapest July 2011 part 2

Food pics from Budapest July 2011 part 2

Brassói, en typisk ungersk rätt, lite som en ungersk pytt i panna. Bästa kompis som äter (sorry) biff gulyas med galuska, man måste ju äta gulasch minst en gång när man är i Budapest

UNGERSK GULASCH MED GRÄDDFIL OCH SALTGURKA

Tillsätt kummin, mejram och paprikapulver. Servera gulaschen med potatispuré, gräddfil och saltgurka. UNGERSKGULASCH MED GRÄDDFILOCH SALTGURKA4 portioner3 gula lökar4 vitlöksklyftorca 800 g grytbitar av nöt2 msk olja4 msk tomatpuré1 tsk mald kummin1 tsk torkad mejram2 tsk paprikapulver1 liter kalvfond (vatten och fond)2 röda paprikorev ½ msk Maizena majsstärkelseflingsalt, svartpeppar1 citronTill servering

Gulasch

Gulasch - ungersk mustig köttgryta med potatis, ordentligt kryddad med paprika. Gulasch finns i flera varianter i Ungern

Gulasch

I en riktig gulasch ska man naturligtvis använda det ungerska söta paprikapulvret. Gulasch finns i flera varianter i Ungern

Wienerköket 16

Dessutom (och det kan vara värdefullt att veta för paprikaälskare) har Albert Szent-Györgi, den ungersk-amerikanske nobelpristagaren i kemi, bevisat att paprika är växtvärldens rikaste producent av C-vitamin