Ungersk gryta recept

Ungersk kycklinggryta

Ungersk kycklinggryta

Finstrimla kycklingfileerna och bryn tillsammans med strimlad purjolök och pressad vitlök. Blanda allt och koka cirka 10 minuter
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ungersk gulasch, 6-8 port

Ungersk gulasch, 6-8 port

Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner
Ungersk gulasch – klassiskt recept

Ungersk gulasch – klassiskt recept

Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Häll oljan i en stekpanna och värm upp, bryn köttet väl på alla sidor, lägg över i en tjockbottnad gryta
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

En värmande gryta när kylan biter ute. Grovhacka lök, vitlök och chilifrukt och fräs tillsammans med grytbitarna i olja i en stekgryta

Ungersk gulasch

Häll oljan i en stekpanna och värm upp, bryn köttet väl på alla sidor, lägg över i en tjockbottnad gryta
Ungersk gulaschgryta

Ungersk gulaschgryta

Skaka ut mjöl i vatten och rör ner i grytan. Bryn köttet runt om i metfett tillsammans med lök och vitlök
Ungersk Gulasch, 6-8 port

Ungersk Gulasch, 6-8 port

Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Då är det perfekt att planera in en gryta, den kräver lite förberedelser men sen sköter den sig själv på spisen
Gulasch ungersk fläskgryta

Gulasch ungersk fläskgryta

Bryn köttet i smöret (gärna i omgångar) och lägg över det i en gryta. Lägg grönsakerna i grytan med köttet
Ungersk gulasch på mitt sätt

Ungersk gulasch på mitt sätt

Denna grytan blir mustig och kryddig. Om man inte vill ha den så stark så hoppa över chilin. För 6 pers. 1 kg grytkött, högrev eller fransyska
Ungersk Gulasch med ungerskt potatisbröd

Ungersk Gulasch med ungerskt potatisbröd

En mustig ungerskgryta gjord på högrev med smak av paprika. En väldigt god gryta som gärna får puttra i några timmar så köttet blir riktigt mört och smakerna på kryddorna får komma fram
Ungersk korv- och potatisgryta

Ungersk korv- och potatisgryta

Hetta upp oljan i en gryta och fräs potatis, lök, korv och paprika. Ta grytan från värmen och vänd ner paprikapulver och spiskummin, tillsätt vatten, buljongtärning, ajvar relish och gräddfil
Ungersk grönsaks- och korvgryta - Lecsó

Ungersk grönsaks- och korvgryta - Lecsó

vit bröd, och gräddfil ½ kg ungerska vit paprika eller gul paprika. Hetta upp matfettet i en gryta och fräs löken tills den börjar mjukna och bli genomskinlig