1 kg kycklinglår med ben. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bitarna på hög värme ca 1 minut per sida tills de får lite färg
1 kg kycklinglår med ben. 1 kg kycklinglår med ben 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 tsk rosmarin 1 tsk olivolja 4 vitlöksklyftor 1 msk pressad citron 150 g haricots verts 2 tomater ½ msk olivolja Färsk rosmarin 100 g fetaost
Förslagsvis skär loss kycklinglår och dela på två. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn. Ta ur kycklingen och kolla så det inte ligger något kvar i kycklingen
Kycklingen är klar när vätskan som kommer ur kycklinglåret är helt klar (inte köttsaftsröd). Henrik av Navarra var kung i Frankrike någon gång på 1500-talet
De här kycklinglår brukar jag laga rätt ofta. Resultatet är en god kycklinglår med krispig yta. Lägg kycklinglår i en rymlig skål, slå på marinaden, blanda väl