Skyn från kycklingen ska duttas ovanpå hela rätten och röd vinbärsgelé blir toppen till detta. Ikväll ska vi äta detta och jag hoppas på ett lyckligt äktenskap mellan gratäng, kyckling, sky och vinbärsgelé
Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Häll på lite vatten och ös kycklingen med skyn några gånger
Sila skyn. 8 dl sky från köttkoket. Låt steken ligga kvar i sin sky ca 20 minuter innan köttet skärs upp. Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn och låt såsen koka sakta i 3-5 minuter
potatismos och lingon, på buffébordet som plockmat, som här med ugnstekt klyftpotatis. Spar skyn/fettet som eventuellt bildats på plåten, där sitter smakerna i fall du vill använda det till en sås
Ugnstekta foreller à la maître d’hôtel. Vinflaskor som ej placeras i iskylare ställs på silverplattor. En liten vildsvinssadel, kall marinad, sky, vinbärsgelé