Den här gången la jag tunt skivade citronskivor på laxen innan den åkte in i ugnen och dels så ger de laxen en god citronsmak men framförallt är de jättegoda att äta efteråt (ja man kan äta hela skivan med skal och allt)
Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Strö över rivet citronskal och pensla med matfettet. Rör samman minifraiche med vermouth och kycklingfond i en kastrull, och koka upp under omrörning
Märtas ugnstektalaxmed gremolata. Citron. Annars har Märta som vanligt gjort allt från att bestämma, handla, lägga ordning, förbereda och skjutsa in laxen i ugnen
Len och krämig av äggula, sting av vitlök och med lite citronjuice som piggar upp…. Droppa över lite olivolja och salta lätt, kanske ett varv med pepparkvarnen
Servera laxfiléernamed en matsked avokadomos ovanpå och den ugnstekta potatisen till. Avsluta med att pressa över citron samt slänga lite salt och peppar på laxen
Ugnstekta foreller à la maître d’hôtel. "Lax à la royale". Men nu sitter samtliga gäster vid bordet och har just förtärt Huîtres au naturel (naturella ostron som tillsammans med en fjärdedels citron på den här middagen serverades upplagda på tallrikar med servett inunder)
Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Strö över rivet citronskal och pensla med matfettet. Rör samman minifraiche med vermouth och kycklingfond i en kastrull, och koka upp under omrörning