Sidfläsket smälter i munnen och den rökta smaken ger den extra kryddan. 600 g rökt sidfläsk. Lägg sidfläsket i en ugnssäker form och ställ i ugnen på 120 grader i ca 4 timmar. FacebookGoogle+TwitterPinterest 600 g rökt sidfläsk
600 g rimmat sidfläsk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rimmat sidfläsk 2 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 gula lökar 2 äpplen 1 krm svartpeppar Sås
Kaffemarinerat sidfläsk. Kaffemarinad till färskt sidfläsk 4 port. 600 g färskt sidfläsk med svål. Kaffemarinad till färskt sidfläsk 4 port. 600 g färskt sidfläsk med svål
Under tiden jag fixade med bakningen ugnsstekte jag sidfläsket som agerade fyllning. Förutom denna bao med sidfläsk, het majo, gurka, jordnötter och koriander så gjorde jag en med bulgogikyckling som jag hade över, het majo, koriander och vårlök
Ugnsstekta grönsaker. Fransk bacon, lard, som fyllningen ska innehålla, hittar jag inte i de vanliga matbutikerna, så jag köper alspånsrökt sidfläsk istället – vansinnigt gott
Till hjortsteken serverade jag ugnsstekta rotfrukter som mandelpotatis, palsternacka och persiljerot och rod lök, rödvinssås, murkelstuvning och lingongelé
Servera med sås, kokt eller ugnsstekt potatis och kokt broccoli. Stick in en smal vass kniv med jämna mellanrum längs med steken och fyll hålen med bitar av det rökta sidfläsket
Köttet till blev ugnsstektsidfläsk i bitar. Så, nu har jag avslutat min 21 dagar långa detox. Uppehållet med kaffet fortsätter jag med några dagar till
Fiskgryta med aioli eller ugnsstekt sill är också väldigt lättlagat och gott. Efter morgonpromenaden blir det nu under den kalla årstiden en liten skål med äggröra som jag förstärker med varmrökt sidfläsk, rökt fisk eller räkor, det mättar väldigt länge