Hacka sötpotatisen, potatisen och rotsellerin i lika stora bitar. 100 g rotselleri. Sötpotatis puré400 g sötpotatis 100 g potatis mjölig 100 g rotselleri 0,5 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 0,5 krm muskotnöt, färsk riven salt peppar
Vi kommer idag rosta dessa och lära oss hur man ansar rotselleri, en rotfrukt som ibland kan glömmas bort och vara lite svår att veta hur man ska ta hand om
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök
Jag gillar att på låg värme råsteka 1x1 bitar av rotselleri och palsternacka i lite smör och olivolja i 10 minuter (börja samtidigt som soppan) och sedan tillsätta de fina svamparna samt purjolök i ca samma storlek och steka någon minut till
Servera med sås, kokt eller ugnsstekt potatis och kokt broccoli. 1 dl rotselleri. Torka av köttet. Stick in en smal vass kniv med jämna mellanrum längs med steken och fyll hålen med bitar av det rökta sidfläsket
Tycker det blir så himla gott när den är ugnsstekt, med massa god smält ost. Vi brukar oftast ha potatismos till, men i min kokbok "allt om mat" var det ett recept på rotselleripurè som jag tyckte lät spännande