Vill man så kan man servera pasta, ris eller potatis till detta men det gjorde inte vi. Efter en mysig, men för kort, adventshelg är vardagen tillbaka och här kommer ett perfekt vardagsrecept
Stek baconet krispigt i en ugnsform. Till kycklingen serverade jag ris och en god sallad. En lättlagad kycklingrätt som är enkel att förbereda och sedan bara stoppas in i ugnen när gästerna kommer, om man nu vill ha den som bjudrätt…annars fungerar det att förbereda kvällen innan och ställa in i kylen för att gratinera dagen efter när det är dags att äta middag
Börja med risotton. Jag använder alltid Carnaroliris som anses vara det bästa risottoriset. Fortsätt att fräsa riset tillsammans med lök, vitlök till dess riset blir liksom lite genomskinligt
Servera kycklingen och såsen med kokt ris och grönsallad. Sätt på ugnen på 250 grader. Tvätta citronerna i hett vatten och riv sedan skalet på alla citroner
Servera med skivad citron, delade gröna oliver med pimiento, broccoliris och sallad. ris. Blanda smält matfett, citronsaft, rosmarin, paprikapulver och soja i en kopp
biffarna passar också bra att servera med någon form av ugnsstekt potatis och en kall sås. Vi käkade de mumsiga biffarna med kokt ris och en krämig tomatsås (se recept längre ner)