Och jag lovar att det är det sista pumpareceptet för i år också, haha. Men jag lovar inte att det inte kommer något i början på nästa, för än kan man hitta finfin pumpa i butikerna
Det här är det perfekta tillbehöret till stekt kyckling eller kanske ugnsstekt lax. Första gången jag provade att laga något med pumpa och det var verkligen gott
Pumpasåsen skapades genom att den nu ugnsstektapumpan och löken hälldes ned i en bunke tillsammans med en burk crème fraiche, lite vitvinsvinäger, cayennepeppar, svartpeppar och salt
Lägg kikärter, vitlök, persilja, sambal oelek, ugnsstektpumpa och sesamfrön i en mixer och mixa. Skär bort skalet från pumpan, gröp ur kärnhuset och dela den i bitar
Nu är det verkligen tid för pumpa. Från augusti fram till november är pumpan i säsong, så det är väl ingen slump att pumpans högtid Halloween infaller just nu…
600 gram blandade rotfrukter (potatis, schalottenlök, morötter, pumpa, palsternacka,motspelare, rödbetor). Skala och kärna ur pumpan och skär den i 2-3 cm stora tärningar. 600 gram blandade rotfrukter (potatis, schalottenlök, morötter, pumpa, palsternacka,motspelare, rödbetor)