Ugnsstekt makrill recept

Resträtt av ugnsstekt makrill

Resträtt av ugnsstekt makrill

Makrill med senapssås och kapris. 2-3 filéer av kall ugnsstektmakrill. Senapssås. 1 msk dijonsenap. 4 msk extra mild olivolja eller rapsolja
Ugnsstekt lax med pressad potatis och citronsås

Ugnsstekt lax med pressad potatis och citronsås

Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/makrillen på smörgåsen, eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3
Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Jag serverade skivad, ugnsstekt sötpotatis till - det var suuupergott. Makrill till exempel. 400 g fryst, tinad makrill. 400 g fryst, tinad makrill

Somrig coleslaw

Idag blev det rökt makrill och i morgon lär det serveras till ugnsstekt lax. Coleslaw är ett tacksamt tillbehör och passar till många rätter
Ugnsstekt makrill med rostad morotspure och morotschips

Ugnsstekt makrill med rostad morotspure och morotschips

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på makrillfiléerna. För 2 personer4 makrillfiléersnöreFyllning1 dl skalade och hackade havskräftor, går lika bra med räkor eller kräftror0,5 dl creme fraiche2 tsk hackad dillen skvätt citronsaftsalt, pepparLägg makrillfiléerna i en smord ugnssäker form med skinnet nedåt, salta och peppra. Ugnsstek makrillen på 175 grader i 20 minuter. 4 makrillfiléersnöre

Ugnsstekt makrill (Aurióu au four)

Sätt ugnen på 175°. Skölj och torka fiskarna, gnid sedan insidornamed salt och peppar. Bred ut hälften av fänkålen i botten på enugnsfast form och täck med tomatskivor

Fylld makrill i foliepaket

Blanda smör, 2 msk dill, persilja, dragon och purjolök till ett kryddsmör. Rulla in smöret i smörpapper och förvara i kylen tills användning

Lax – allt annat än bra

Lax är svenskens favoritfisk nummer ett och i en undersökning om vad man föredrar till middag kommer just ugnsstekt lax på plats nummer två, endast slagen av klassikern spaghetti och köttfärssås

Rosmarinstekt gös med jordärtskockor

Detta fungerar också för andra hela fiskar som röding, forell, sill, makrill och sik. Torka fisken. Skär tre sneda snitt genom skinnet på fiskens båda sidor