Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstektmedisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Skär korven i skivor. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra. 1 bit mager falukorv, ca 400 g. 1 bit mager falukorv, ca 400 g 1 dl mager riven ost,10 % fett 600 g potatis 600 g rödbetor 2 fasta äpplen Sås 1 1/2 dl gräddfil 1 1/2 dl filmjölk 2 msk riven pepparrot
Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Ugnsstekt Mozzarella- och Pestotoppad Falukorv. Dissade fisk idag, och åt falukorv istället. Lade ner hela tomater i formen tillsammans med falukorven, så de fick bli klara samtidigt
Just nu håller grabben på med dagens middag, spagetti och köttfärssås ska det bli, mums, och härom dagen åt vi ugnsstektfalukorv, som oxå är mycket god vardagsmat