Lägg det råa köttet i en ugnsfast form. Vispa ihop de övriga ingredienserna och slå över. Stek i 60- 75 minuter i 175 graders ugn eller i stekgryta på spisen
Alla uppskattar säkert inte de större makrillarnas ganska distinkta, feta kött. Här kommer ytterligare een receptidé ur kokboken Det franska lantköket , som jag höjde till skyarna för någon dryg vecka sedan
De fungerar lika bra till kött, kyckling, fisk eller vegetariska alternativ. Ugnsstekta grönsaker är både enkelt och gott att använda som tillbehör till alla rätter
För att exakt veta temperaturen, stick in en stektermometer längst in i köttet. Ta därefter ut köttet ur ugnen, lyft det från gallret och packa in i smörpapper eller i aluminiumfolie
Ta upp köttet på ett fat. Lägg tillbaka köttet i grytan. Bryn köttet runt om i 1/3 av olivoljan i en gryta som tål ugnsvärme. Köttet är färdigt när innertemperaturen är 80–85°C
Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisarna och behåll skalet på. Skiva i ca fem mm tjocka skivor. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, som oljats/smorts
Av löken och köttsaften blir det en kraftig och underbar skysås, men en ganska tjock sådan. Till köttet serverade jag ett krämigt palsternackspuré samt morötter och haricoverts
Torka köttet väl med hushållspapper. Ansa köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg därefter köttet på ett galler i mitten av ugnen med en ugnsplåt under