Fisk fänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Skär fänkål och rotsaker i grova bitar. 150 g fänkål. 3 kg 150 g morötter 150 g palsternackor 150 g fänkål 1 färsk chili 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 tsk kinesisk soja rivet skal av ½ citroner ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Coleslaw
Fänkålsrakor. Putsa och riv fänkålen på den grova delen på ett rivjärn. Vispa ihop äggen med mjölet och kryddorna och vänd sedan ner fänkålen och potatisen
Gör likadant med äpplena, kluvna och urkärnade med kulmått, och fänkålen delad i kvartar. Ta ut långpannan, flytta över fänkål och äpple till ett fat (ugnssäkert form)
Skiva fänkålen tunt, strimla paprikan och halvera tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs tomaterna, fänkålen och paprikan mjuk och vänd sedan den kokta quinoan
Extra bra om du har ett ugnsstekt/förkokat kött. majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. 2 msk hela selleri eller fänkålsfrö. 2 msk hela selleri eller fänkålsfrö
Jag ugnsstekte bara med kryddor och smör och gjorde en enkel för-primörssallad till med kokt småpotatis, så vi kan ju låtsas att våren är här på riktigt
Är man inte så hungrig så räcker det säkert med ugnsstektfänkål till fisken. Vi åt den här maten första gången på en balkong vid Medelhavet – och bara receptet framkallar abstinens efter Provence… Ät med ugnsstekta grönsaker